ΑΘΗΝΑ
09:46
|
07.05.2024
Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου θα εκδικαστούν τα οριστικά ασφαλιστικά μέτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα κινητοποίηση στα Δικαστήρια Χανίων θα πραγματοποιήσουν σωματεία εργαζομένων, την ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την παράνομη απόλυση μιας εργαζόμενης σε ξενοδοχείο του Πλατανιά.

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου θα εκδικαστούν τα οριστικά ασφαλιστικά μέτρα.

Τα σωματεία καταγγέλλουν την δίωξη για συνδικαλιστική δράση που επιχείρησε η διεύθυνση μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά σε βάρος της εργαζομένης, κάνοντας λόγο για εκδικητική απόλυση με παράνομες μεθοδεύσεις, επειδή διεκδίκησε να πληρωθεί τις υπερωρίες.

Σημειώνεται πως με απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η απόλυση κρίθηκε παράνομη ενώ και το Πρωτοδικείο Χανίων τον Σεπτέμβριο του 2021 δικαίωσε την εργαζόμενη.

Αναλυτικά το κάλεσμα των σωματείων:

«Τα σωματεία που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι διεκδικεί να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, που διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καταγγέλλουμε την δίωξη για συνδικαλιστική δράση που επιχείρησε η εργοδοσία μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά σε βάρος συναδέλφου που σήκωσε το ανάστημα της απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκδικητικής απόλυσης με παράνομες μεθοδεύσεις σε βάρος της συναδέλφου.

Το Πρωτοδικείο Χανίων δικαίωσε (Τρίτη 14/9/2021) την συνάδελφο που διωκόταν από μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή του Πλατανιά, επειδή διεκδίκησε να δουλεύει 8ωρο με βάση την ΚΣΣΕ.

Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου έρχεται να προστεθεί και στην απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Χανίων, το οποίο έκρινε πρόσφατα τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας παράνομες. Η προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό.

Τρίτη 15 Φλεβάρη στις 9 πμ δίνουμε ξανά το παρόν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, στο πλάι της συναδέλφου μας, όπου θα εκδικαστούν τα οριστικά ασφαλιστικά μέτρα! Καλούμε όλα τα Σωματεία του νομού Χανίων να παρευρεθούν στην κινητοποίηση. Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να δείξει την έμπρακτη στήριξη του απέναντι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Απαιτούμε, το κράτος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Απαιτούμε να παρθεί έστω και τώρα πίσω ο νόμος τερατούργημα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ουσιαστικά λύνει τα χέρια της εργοδοσίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να ορθώσουν τείχος αντίστασης σε κάθε τόπο δουλείας, ώστε να μείνει στα χαρτιά ο άθλιος αντεργατικός νόμος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας. Η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται!

Κυβέρνηση και εργοδότες μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους! Δεν θα τους περάσει!

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, απέδειξαν ότι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η ενεργή συμμετοχή στους αγώνες είναι η μόνη λύση ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η οργάνωση στα σωματεία, η δημιουργία σωματείων σε κάθε χώρο δουλειάς είναι αυτό που πιέζει την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανιών
Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανιών
Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανιών
Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανιών
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανιών
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ».

Πηγές: CretaLive, Zarpanews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυστραλία: Ο θετός γιος του Σίρσκι συμμετέχει σε μοτοπορεία για την Ημέρα της Νίκης

Λάρισα: 41χρονος μαχαίρωσε τον αδερφό του και τον φίλο του

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα