ΑΘΗΝΑ
05:46
|
07.05.2024
Ο άνδρας επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς στον τερματικό σταθμό των τρένων από το Λονδίνο, με ένα μαχαίρι που είχε γραμμένο στη λεπίδα «ACAB» (Αll Cops…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που τους επιτέθηκε με μαχαίρι στον πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord του Παρισιού σήμερα το πρωί, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Ο άνδρας επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς που έκαναν περιπολία στο σταθμό, τον τερματικό σταθμό των τρένων από το Λονδίνο, με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών, που είχε γραμμένο στη λεπίδα του το γνωστό σύνθημα «ACAB» (Αll Cops Are Bastards), σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

«Η αστυνομία χρησιμοποίησε τα πυροβόλα όπλα της, εξαλείφοντας έτσι κάθε κίνδυνο, τόσο για την ίδια όσο και για τους ταξιδιώτες», έγραψε σε tweet ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανίν. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 07:00 σήμερα το πρωί, είπε.

Δημοσιογράφος της France Television που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σιδηροδρομικό σταθμό δημοσίευσε ένα βίντεο από το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ακούγονται δύο πυροβολισμοί.

«Ήταν ένα άτομο γνωστό στην αστυνομία ως κάποιος που περιπλανιόταν στο σταθμό», είπε ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπάρι στο RMC TV.

ΠΗΓΗ: Ndtv.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα