ΑΘΗΝΑ
04:57
|
04.05.2024
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί με τους Ρώσους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών σήμερα στο Κρεμλίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί με τους Ρώσους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, χωρίς να αποκαλύψει την ατζέντα των συνομιλιών.

Ο γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε στους δημοσιογράφους νωρίτερα την ίδια μέρα ότι «θα σας δείξουμε τις συναντήσεις, θα είναι διαθέσιμες σε εσάς».

Ερωτηθείς εάν ο Ρώσος ηγέτης θα δημοσιοποιήσει την απάντηση της Μόσχας στις δυτικές προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας, που εκδόθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος, ο Πεσκόφ απάντησε, «ας περιμένουμε τις συναντήσεις και μετά θα γίνει σαφές περί τίνος πρόκειται. Δεν χρειάζεται να προτρέχουμε».

Σημείωσε επίσης ότι ο Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς την Τρίτη εν μέσω επιδείνωσης της έντασης μεταξύ Μόσχας και ΕΕ τις τελευταίες εβδομάδες.

Με τη Δύση να εκφράζει φόβους εδώ και μήνες ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σχεδιάζει εισβολή στη γειτονική Ουκρανία, οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται προτάσεις για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και την ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ρωσία απέδωσε τα γραπτά αιτήματά της τον Δεκέμβριο, ζητώντας, μεταξύ άλλων, μια εγγύηση ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί στην Ουκρανία. Οι δυτικοί έχουν πει ότι οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία είναι εκτός τραπεζιού.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το ΝΑΤΟ έστειλε τη δική του γραπτή απάντηση στη Ρωσία, προτείνοντας μέτρα που θα αυξήσουν τη διαφάνεια σχετικά με τα στρατιωτικά σχέδια κάθε πλευράς. Την περασμένη Πέμπτη, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία προετοιμάζει γραπτώς την απάντησή της.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα