ΑΘΗΝΑ
17:59
|
25.04.2024
Θα συνεχίσει να αγωνίζεται η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα θα συνεχίσει την πορεία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) συνεδρίασε και απεφάνθη υπέρ της.

Έτσι η 15χρονη αθλήτρια θα καταφέρει να λάβει μέρος στο αυριανό ατομικό αγώνισμα, στο οποίο διεκδικεί – με αξιώσεις – το χρυσό μετάλλιο.

Σε τεστ που είχε υποβληθεί η Βαλίεβα στις 25 Δεκεμβρίου είχε βρεθεί θετική στην ουσία τριμεταζιδίνη, ωστόσο, όπως εξήγησε η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, είχε βγει αρνητική σε τεστ ντόπινγκ πριν και μετά το θετικό τεστ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή Αντιντόπινγκ της Υπηρεσίας Ντόπινγκ της Ρωσίας την είχε θέσει σε αναστολή, αλλά μετά το αρνητικό της επετράπη να λάβει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Ωστόσο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) και η Διεθνής Ένωση Πατινάζ άσκησαν έφεση κατά της απόφασης της και ζήτησαν την επανεξέταση της συμμέτοχης της στους Ολυμπιακούς από το CAS.

«Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) και τη Διεθνή Ένωση Πατινάζ (ISU) δεν έγιναν δεκτές» σημειώνεται από το CAS.

Η απόφαση, όπως έγινε γνωστό, στηρίχθηκε στο ότι η αθλήτρια είναι ανήλικη και ειδικότερα κάτω των 15 ετών.

«Η επιτροπή του CAS τόνισε, επίσης, ότι υπήρχαν σοβαρά ζητήματα ως προ τη μη έγκαιρη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του τεστ αντιντόπινγκ της αθλήτριας» συμπληρώθηκε στην απόφαση, ενώ αναφέρθηκε πως η 15χρονη δεν είχε καμία ευθύνη επ΄αυτού.

O WADA, να σημειωθεί, έκανε γνωστή την είδηση για το θετικό τεστ στις 8 Φεβρουαρίου μία μόλις ημέρα μετά την εμφατική της νίκη στο ομαδικό με την εθνική ομάδα της Ρωσίας – αγωνίζεται υπό τα χρώματα της ROC.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα νέων Youth League

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα