ΑΘΗΝΑ
10:46
|
20.04.2024
Οι Ρωσόφωνοι είπαν πως απάντησαν στα πυρά εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ήταν τελικά ένας ο Έλληνας ομογενής που σκοτώθηκε από Ουκρανούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανταλλαγή πυρών στη ρωσόφωνη περιοχή του Λουγκάνσκ που δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις του Κιέβου μετέδωσε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα ο ανταποκριτής του ΟΡΕΝ στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός αναφέροντας πως είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Ρωσόφωνου πολιτοφύλακα.

Οι Ρωσόφωνοι είπαν πως απάντησαν στα πυρά εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων. Ο ανταποκριτής σημείωσε πως επί του παρόντος δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτό το συμβάν είναι η περιβόητη προβοκάτσια που πολλοί ανέμεναν για να ξεκινήσουν και κάποια μεγαλύτερα επεισόδια.

Ένας τελικά ο νεκρός ομογενής στην Ουκρανία

Ένας ήταν τελικά ο ΄’Ελληνας ομογενής που έπεσε στις 14/2/22 νεκρός από πυρά Ουκρανών στρατιωτών στο χωριό Χρανίτνοε της Ανατολικής Ουκρανίας και όχι δύο, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σύμφωνα πάντα με τον ανταποκριτή του OPEN στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινό, που επικαλείται κατοίκους του εν λόγω χωριού, ο ένας εκ των δύο νεκρών είναι ομογενής, ενώ ο δεύτερος είναι ντόπιος.

Πώς έγινε η φονική ενέδρα με θύμα τον Έλληνα ομογενή

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι δολοφόνοι επισκέφθηκαν το καφέ «Κιρπίτς» στο χωριό Χρανίτνοε κι αφού κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, κατέφυγαν σε υβριστική φρασεολογία  προσβάλλοντας τους υπόλοιπους επισκέπτες του καταστήματος κατηγορώντας τους ως αυτονομιστές, που μισούν την Ουκρανία.

Άνοιξαν πυρ εναντίον τους με τα πιστόλια τους και μετά εγκατέλειψαν τον τόπο του εγκλήματος. 

Οι υπάλληλοι του καφέ και οι επισκέπτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους μεθυσμένους στρατιωτικούς και τους έκαναν αρκετές παρατηρήσεις. Κατόπιν τούτου οι στρατιώτες του Κιέβου έφυγαν από το καφέ   όπως αποδείχθηκε αργότερα με εγκληματική πρόθεση. Παρέμειναν έξω,  δίπλα στο καφέ και περίμεναν τους διαφωνούντες να βγουν να καπνίσουν. Όταν βγήκαν άνοιξαν πυρ εναντίον τους με τα πιστόλια τους και μετά εγκατέλειψαν τον τόπο του εγκλήματος.   

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο

Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τονίσει πως η χώρα του δεν θέλει πόλεμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως προωθεί προτάσεις για την έναρξη διαπραγματευτικής διαδικασίας επισημαίνοντας ωστόσο πως η χώρα του δεν έχει πάρει «καμία εποικοδομητική απάντηση» στις προτάσεις που υπέβαλε για την ασφάλεια. Εξέφρασε προθυμία να συζητήσει θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας και πυραύλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα