ΑΘΗΝΑ
23:24
|
26.04.2024
Ο Βέλγος πρωθυπουργός ανήγγειλε την συμφωνία μην κρύβοντας πως αξιοποίηθηκαν τα συμπεράσματα από την τηλεργασία λόγω πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πράσινο φως» για την θέσπιση της τετραήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, δίχως ωστόσο να χάνουν οι εργοδότες από τους υπαλλήλους τους ούτε μία ώρα δουλειάς, ανοίγει νέα συμφωνία για την εργασία που συμφωνήθηκε απόψε ανάμεσα στα επτά κόμματα που απαρτίζουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρου ανήγγειλε την συμφωνία τονίζοντας πως η κρίση της πανδημίας ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να δουλεύουν πιο ευέλικτα συνδυάζοντας τον ιδιωτικό με τον εργασιακό βίο. Κατά τον ίδιο αυτό το φαινόμενο «οδήγησε σε νέους τρόπους εργασίας».

Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι που το ζήτησαν θα μπορούν να δουλεύουν έως και 10 ώρες τη μέρα (εφόσον συμφωνήσουν τα συνδικάτα) αντί του καθιερωμένου οκταώρου προκειμένου να έχουν τριήμερη ανάπαυση.

Ευελιξία στην εργασία ή υπάλληλοι-ταχυδακτυλουργοί;

Οι εργαζόμενοι στο Βέλγιο θα  μπορούν επίσης να επιλέξουν να εργάζονται υπερωριακά μία βδομάδα και λιγότερο μία άλλη, ανάλογα  με τις ανάγκες τους ώστε να διευθετούν καλύτερα τον ιδιωτικό και εργασιακό βίο και να ανταπεξέρχονται με μεγαλύτερη ευελιξία στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας.

Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας προβλέπεται η θέσπιση του δικαιώματος τηλεπικοινωνιακής «αποσύνδεσης» των υπαλλήλων ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι να κοιτάζουν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή να κάνουν τηλεδιασκέψεις πέραν των φυσιολογικών ωρών εργασίας. Αυτό ωστόσο προτείνεται να ισχύει σε εταιρίες που έχουν πάνω από 20 υπαλλήλους.

Καθιερώνει επίσης νέους κανόνες για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου (π.χ. UBER) ώστε πλέον να θεωρούνται υπάλληλοι (και άρα να δικαιούνται διάφορα επιδόματα) αντί «εργολάβοι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα