ΑΘΗΝΑ
09:42
|
29.03.2023
Ο ιερέας προέβη σε εκατοντάδες άκυρες βαφτίσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος της 20ετούς καριέρας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί η είδηση πως ένας καθολικός ιερέας παραιτήθηκε μετά την έρευνα της Επισκοπής του Φοίνιξ που διαπίστωσε ότι ο πάστορας προέβη σε εκατοντάδες άκυρες βαφτίσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος της 20ετούς καριέρας του, σύμφωνα με τον επίσκοπο Τόμας Όλστεντ.

Ο πατήρ Αντρές Αράνχο, που έκανε χιλιάδες βαπτίσεις σε χρονικό διάστημα των είκοσι ετών, φέρεται να έλεγε κατά τη διάρκεια των βαφτίσεων: «Σας βαφτίζουμε στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος». Αλλά όπως ο Όλμστεντ εξήγησε σε επιστολή προς το ποίμνιο του που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα κάτι τέτοιο συνιστά παρέκκλιση από το τελετουργικό της καθολικής εκκλήσίας οι λέξεις «βαφτίζουμε» θα έπρεπε να είναι «βαφτίζω».

«Το ζήτημα με τη χρήση του «Εμείς» είναι ότι δεν είναι η κοινότητα που βαφτίζει ένα άτομο, αλλά είναι ο Χριστός, και μόνο Αυτός, που προεδρεύει σε όλα τα μυστήρια, και έτσι είναι ο Χριστός Ιησούς που βαφτίζει», έγραψε ο Όλμστεντ μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Το σφάλμα σημαίνει επίσης ότι επειδή το βάπτισμα είναι το πρώτο από τα μυστήρια, μερικοί άνθρωποι θα χρειαστεί να επαναλάβουν άλλα μυστήρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επισκοπής για συχνές ερωτήσεις.

«Με λυπεί όταν μαθαίνω ότι έκανα άκυρα βαφτίσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας μου ως ιερέας χρησιμοποιώντας τακτικά μια λανθασμένη φόρμουλα. Λυπάμαι βαθιά για το λάθος μου και πώς αυτό έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους στην ενορία σας και αλλού», έγραψε ο Αράνχο στο δικό του μήνυμα στην ίδια ιστοσελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αράνχο παραιτήθηκε από πάστορας της ενορίας του Αγίου Γρηγορίου στο Φοίνιξ την 1η του τρέχοντος Φεβρουαρίου, κι ενώ ήρθαν στην επιφάνεια οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω σκάνδαλο.

Πηγές: CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό σφοδρή πίεση ο Νετανιάχου (upd)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφθασε το απόγευμα στην Κνέσετ, στο φόντο μαζικών κινητοποιήσεων και πρωτοφανούς γενικής απεργίας, μετά από μια νύχτα οργής.
ΣΥΝΑΦΗ

Σεβαστείας Θεοδόσιος: «Απαιτούμε τον τερματισμό των διώξεων κατά της Ουκρανικής Εκκλησίας»

Πυρά Ντομπρόβσκις κατά της ΝΔ για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Mundo Nuevo

H παιδική χαρά «του τρόμου» στην οδό Δαφνομήλη και τα πολλαπλά ψέματα του Κώστα Μπακογιάννη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα