ΑΘΗΝΑ
16:59
|
19.04.2024
25.000 θάνατοι την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο κύμα λοιμώξεων από την παραλλαγή Όμικρον κινείται προς την ανατολική Ευρώπη , ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας τις αρχές να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς και να λάβουν μέτρα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Ρωσία και την Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Η δήλωσή του έρχεται σε μια στιγμή που πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχίας και της Πολωνίας, υπαινίσσονται την χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 τον επόμενο μήνα, εάν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων συνεχίσει να μειώνεται.

Ο ΠΟΥ, ωστόσο, τονίζει τη συνεχιζόμενη ανάγκη για μέτρα, όπως τα γρήγορα τεστ και η χρήση μάσκας, αναφέροντας ότι πάνω από 165 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19 έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΠΟΥ στην Ευρώπη, με 25.000 θανάτους να έχουν σημειωθεί την περασμένη εβδομάδα.

«Αντιμετωπίζοντας το παλιρροϊκό κύμα της Όμικρον, και με την μετάλλαξη Δέλτα να κυκλοφορεί ακόμη ευρέως στα ανατολικά, αυτή η ανησυχητική κατάσταση δεν σηματοδοτεί την στιγμή για να αρθούν τα μέτρα που γνωρίζουμε ότι λειτουργούν στη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19», είπε ο Κλούγκε.

Κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις να διερευνήσουν τις αιτίες για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε μια σειρά χώρες, καθώς λιγότερο από το 40% των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, το Κιργιστάν, την Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν έχουν ολοκληρώσει τη σειρά εμβολίων για τον COVID-19, όπως ανέφερε.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα