ΑΘΗΝΑ
14:12
|
23.04.2024
Στην απόρριψη της έφεσης που κατέθεσε η Meta Platforms αναφορικά με το πρόστιμο ύψους 26 εκ. δολαρίων προχώρησε δικαστήριο της Μόσχας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απόρριψη της έφεσης που κατέθεσε η Meta Platforms -μητρική της Facebook- αναφορικά με το πρόστιμο ύψους 26 εκατομμυρίων (εκ.) δολαρίων προχώρησε σήμερα, Τρίτη (15/2), δικαστήριο της Μόσχας.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου ανέφερε πως η ελεγχόμενη εταιρεία δεν προχώρησε στην διαγραφή του περιεχομένου που η Ρωσία θεωρεί ως απαγορευμένο, διατάσσοντας την καταβολή ολόκληρου του ποσού που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η πληρωμή του προστίμου των 26 εκ. δολαρίων (περίπου 2 δισ. ρούβλια) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 60 ημερών.

Σημειώνεται, τέλος, πως η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor στα τέλη Δεκεμβρίου είχε αναφέρει πως οι αμερικανικές εταιρείες Meta Platforms και Google απειλούνται με νέα πρόστιμα επί του κύκλου εργασιών τους επειδή δεν έχουν απομακρύνει περιεχόμενο που θεωρείται απαγορευμένο στη Ρωσία.

Η Meta Platforms δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της δικαστικής απόφασης.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα