ΑΘΗΝΑ
13:28
|
17.05.2024
«Κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό, όταν δεν καταθέτω», δήλωσε η 22χρονη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 4 Απριλίου θα διεξαχθεί τελικά η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του, καθώς παρουσιάστηκε κώλυμα σε ένα από τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Μετά την αναβολή της δίκης, απογοητευμένη από την εξέλιξη , η αθλήτρια-θύμα βιασμού δήλωσε πως «κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό, όταν δεν καταθέτω».

Το δικαστήριο έδωσε την πιο σύντομη διαθέσιμη δικάσιμο, ώστε να μην τεθεί για τον προσωρινά κρατούμενο προπονητή, από τα τέλη Ιανουαρίου 2021, ζήτημα συμπλήρωσης 18μήνου. Ο 39χρονος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση σε βάρος της 11χρονης, τότε, αθλήτριας ιστιοπλοΐας και έως τα 14 χρόνια της. Η 22 ετών σήμερα Αμαλία είχε καταγγέλλει βιασμό κατ’ εξακολούθηση από τον πρώην προπονητή της.

Ο προπονητής είχε συλληφθεί στο νησί που κατοικούσε και είχε μεταφερθεί στην Εισαγγελία της Αθήνας και εν συνεχεία στο ανακριτικό γραφείο, όπου απολογούμενος είχε αρνηθεί τις πράξεις που του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί πως η ερωτική του σχέση με την ανήλικη ξεκίνησε όχι όταν εκείνη ήταν 11 χρονών αλλά αργότερα.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ της Αμαλίας είναι η ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία ήταν η πρώτη που κατήγγειλε βιασμό σε νεαρή ηλικία από προπονητή της, αλλά το καταγγελλόμενο αδίκημα έχει παραγραφεί και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. 

Η 22χρονη έτυχε μίας ιδιαίτερης συμπαράστασης βγαίνοντας από την δικαστική αίθουσα, όταν μέλη της «Ανοιχτής Ορχήστρας» που βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο για την εν εξελίξει δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Με πληροφορίες από Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα