ΑΘΗΝΑ
06:34
|
27.04.2024
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στην Ιερουσαλήμ για να καταγγείλουν τα μέτρα για τον Covid, εμπνευσμένοι από μια παρόμοια δράση στον Καναδά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια τεράστια αλυσίδα οχημάτων έχει μπλοκάρει την κυκλοφορία στην Ιερουσαλήμ καθώς χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα, παίρνοντας έμπνευση από τη διαδήλωση «Freedom Convoy» που διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα του Καναδά τις προηγούμενες μέρες.

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων φαίνονται να κατευθύνονται προς την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με πληροφορίες, από πόλεις σε όλο το Ισραήλ, σε πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως οι Καναδοί συνάδελφοί τους φορτηγατζήδες, οι διαδηλωτές χτυπούσαν τις κόρνες τους, ύψωσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου και των άλλων μέτρων κατά του Covid, μερικοί μάλιστα κρατούσαν την εθνική σημαία του Καναδά ενώ το έκαναν.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, μια ομάδα διαδηλωτών έφτασε αργότερα στο κτίριο του κοινοβουλίου της πόλης για να συνεχίσει τη διαμαρτυρία. Αν και οι αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει το μέγεθος της συγκέντρωσης, τα μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι χιλιάδες διαδηλωτές και εκατοντάδες οχήματα συμμετείχαν στη δράση, ενώ οι ακτιβιστές υπολόγιζαν τον αριθμό σε δεκάδες χιλιάδες.

Αν και η κυβέρνηση έχει μειώσει ορισμένους από τους περιορισμούς του τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι καθημερινοί αριθμοί λοιμώξεων συνεχίζουν να μειώνονται – συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων απόδειξης εμβολιασμού για την είσοδο σε ορισμένους δημόσιους χώρους – η πολιτική παραμένει εν μέρει σε ισχύ, ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας συνεχίζεται για σχολεία, καταστήματα και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Η διαμαρτυρίες στο Ισραήλ αντικατοπτρίζουν τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο τον Καναδά τις τελευταίες εβδομάδες, όπου ένα πλήθος οδηγών φορτηγών μεγάλων αποστάσεων συγκεντρώθηκε για να καταγγείλει τις διασυνοριακές απαιτήσεις εμβολιασμού για όσους ταξιδεύουν μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών. Παρά τις επανειλημμένες εντολές να διαλυθούν, η αστυνομία δεν κατάφερε να απομακρύνει τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό να επικαλεστεί τον νόμο περί έκτακτης ανάγκης της χώρας τη Δευτέρα – για πρώτη φορά στην ιστορία του Καναδά. Ενώ ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα εξαπολύσει τον στρατό απέναντι στους διαδηλωτές, θεώρησε τη διαδήλωση ως «παράνομο αποκλεισμό» που «διαταράσσει τη ζωή πάρα πολλών Καναδών», λέγοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν σκληρότερα μέτρα για τον τερματισμό της δράσης τους, η οποία πλέον συνεχίεται για εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα