ΑΘΗΝΑ
21:31
|
18.04.2024
Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό εδώ και πάνω από 9 μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

309 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό εδώ και πάνω από 9 μήνες. 356 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών είχαν καταγραφεί στις 5 Μαΐου.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Υγείας ήταν 94.730.

Στα τέλη Δεκεμβρίου τα νέα κρούσματα κορονοϊού κυμαίνονταν καθημερινά γύρω στις 20.000, αλλά μετά την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον καταγράφεται έξαρση, ξεπερνώντας ακόμη και τις 110.000 νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά προέτρεψε ειδικά τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό. «Το γεγονός ότι οι μολύνσεις από την Όμικρον παρουσιάζουν γενικά ηπιότερα συμπτώματα δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά. Ας μην λησμονούμε ότι ο αριθμός των θανάτων είναι υψηλός», έγραψε ο Κοτζά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε ό,τι αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, 57,58 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με μία δόση, 52,65 εκατομμύρια είναι πλήρως εμβολιασμένοι και 26,36 εκατομμύρια έχουν λάβει τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Από την έναρξη της πανδημίας η Covid-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο 5,82 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 192 χώρες του κόσμου, ενώ οι μολύνσεις υπολογίζονται συνολικά σε 413,74 εκατομμύρια παγκοσμίως, σύμφωνα με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα