ΑΘΗΝΑ
21:10
|
26.04.2024
Κατανοούν πώς θα αντιληφθεί η παγκόσμια κοινότητα μια τέτοια παραδοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τη Maria Zakharova, αυτό συμβαίνει επειδή οι αρχές της Ουκρανίας κατανοούν ότι ολόκληρη η διεθνής κοινότητα τονίζει τη συνάφεια των συμφωνιών

Οι αρχές του Κιέβου δεν έχουν τη δύναμη και το θάρρος να αρνηθούν δημόσια την εκπλήρωση των συμφωνιών του Μινσκ, καθώς κατανοούν πώς θα αντιληφθεί η παγκόσμια κοινότητα μια τέτοια παραδοχή, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Πρόκειται για φιάσκο. Δεν έχουν τη δύναμη και το θάρρος να πουν ότι έχουν πάψει να είναι προσηλωμένοι στις συμφωνίες του Μινσκ και δεν σκοπεύουν να τις εκπληρώσουν, αφού κατανοούν ότι ολόκληρη η διεθνής κοινότητα, αντίθετα, τονίζει τη συνάφεια των συμφωνιών καθώς και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Μετά ασχολούνται με το αγαπημένο τους σπορ. Να αλλοιώνουν τα γεγονότα», δήλωσε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Σημείωσε επίσης, ότι κατά τις συνομιλίες που είχε με δυτικούς εταίρους σκιαγραφήθηκαν ορισμένα σχέδια για περαιτέρω επεξεργασία. «Δηλώθηκε ότι οι εργασίες θα ξαναρχίσουν. Οι απαντήσεις θα υποβληθούν με διαφορετικό τρόπο σε σύγκριση με αυτές που δόθηκαν από τους δυτικούς εταίρους μας», τόνισε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι. Λαβρόφ.

Σχετικά με το μήνυμα του Λαβρόφ για το αδιαίρετο της ασφάλειας, η Μαρία Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι «οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα δεν δόθηκαν από αυτούς στους οποίους απευθυνόταν». «Στον σύγχρονο κόσμο μας, αυτό μπορεί να συμβεί – απευθύνεστε στη μία [πλευρά], αλλά οι απαντήσεις δίνονται από μία άλλη», συνέχισε η Ζαχάροβα. «Απευθυνθήκαμε σε κάθε κράτος μέλος και στους κορυφαίους διπλωμάτες του ΝΑΤΟ, αλλά για κάποιο λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέφ Μπορέλ, απάντησαν εκ μέρους όλων… Αυτή η κατάσταση είναι ανέκδοτη, », σημείωσε ο διπλωμάτης.

Τη Δευτέρα, Πούτιν και Λαβρόφ συζήτησαν τις απαντήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στις προτάσεις της Ρωσίας για εγγυήσεις ασφαλείας. Απαντώντας στην ερώτηση του Πούτιν σχετικά με τις πιθανότητες συμφωνίας σε ορισμένα ζητήματα με τους δυτικούς εταίρους, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι «πάντα υπάρχει μια ευκαιρία». Ο Λαβρόφ ανέφερε επίσης ότι η απάντηση της Ρωσίας στις προτάσεις της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών είναι ήδη έτοιμη και αποτελείται από 10 σελίδες.

Ανησυχία για την αποχώρηση δυτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ από Ουκρανία

Σε χθεσινές της δηλώσεις η εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες της Μόσχας για την απόφαση ορισμένων χωρών να αποσύρουν τους εκπροσώπους τους στην ειδική αποστολή παρακολούθησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) από την Ουκρανία

«Αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν παρά να εγείρουν σοβαρές ανησυχίες. Η αποστολή παρασύρεται εσκεμμένα σε μια μιλιταριστική ψύχωση που εξαναγκάστηκε από την Ουάσιγκτον και χρησιμοποιείται ως εργαλείο για μια πιθανή πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, υπογράμμισε, πως «η Ρωσία καλεί τον ΟΑΣΕ να αποτρέψει απόπειρες χειραγώγησης της αποστολής», προσθέτοντας ότι «σε συνθήκες τεχνητής κλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία, οι δραστηριότητες παρακολούθησης της αποστολής του ΟΑΣΕ απαιτούνται περισσότερο από ποτέ».

Με πληροφορίες από TASS, iskra.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα