ΑΘΗΝΑ
12:45
|
18.04.2024
Φωτορεπορτάζ της Μαρίας Μακράκη για το Κοσμοδρόμιο έξω από τη συγκέντρωση εργαζομένων από όλη την Ελλάδα για τις 8.000 απολύσεις συμβασιούχων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είπαν: «Θα κάψουμε τις μπλούζες μας» και το έκαναν. Εργαζόμενοι στον κλάδο της Δημόσιας Υγείας συγκεντρώθηκαν και έκαψαν τις ιατρικές τους μπλούζες έξω από το υπουργείο Υγείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «εργασιακό Μεσαίωνα» στα νοσοκομεία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας από τις 12 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι «οι εργολάβοι ακονίζουν τα φαράσια τους» και ετοιμάζονται να αναλάβουν με εργολαβίες την καθαριότητα, την σίτιση, την εστίαση και άλλων υπηρεσιών των νοσοκομείων. Ο συνδικαλιστικός φορέας ζητά μεταξύ άλλων την εκδίωξη όλων των εργολάβων και τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου με το προσωπικό και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ήδη, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, οι διοικητές των νοσοκομείων συγκεντρώνουν το προσωπικό που είναι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου και τους προετοιμάζουν για την μετάβαση στον εργασιακό μεσαίωνα, πουλώντας τους εκδούλευση για την μεσολάβησή τους στους εργολάβους, με 300 ευρώ το μήνα από 750 ευρώ τώρα.

Επιπλέον, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, εν μέσω κορονοϊού η κυβέρνηση στις 31 Μαρτίου 2022 απολύει 8.000  συμβασιούχους που συμβάλλουν από την πρώτη γραμμή με τις υπηρεσίες που προσφέρουν στις υπηρεσίες στήριξης στην καταπολέμηση της πανδημίας και την αποφυγή νοσοκομειακής διασποράς του ιού.

Η Μαρία Μακράκη κατέγραψε με την κάμερά της τη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Ντουμπάι: «Πλημμύρισε» από εγκλωβισμένους επιβάτες το αεροδρόμιο

Κασσελάκης κατά Αυτιά: Χουντικό το σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

Πήγε στην τράπεζα με τον νεκρό θείο της ως εγγυητή για να πάρει… δάνειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα