ΑΘΗΝΑ
23:51
|
20.06.2024
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εξαρτήσεις της…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το πρώτο βήμα για να διορθώσεις και να ξεπεράσεις ένα πρόβλημα είναι να παραδεχθείς ότι έχεις πρόβλημα», σχολιάζει η σκιτσογράφος Ilta-Sanomat (Ίλτα-Σανομάτ) από τη Φινλανδία αναφερόμενη στην «εξάρτηση» της ΕΕ από το φυσικό αέριο και τον αγωγό Nord Stream 2.

Μπορώ να το κόψω όποτε θέλω…

Χθες ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, βρέθηκε στη Μόσχα, όπου είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία «δεν θέλει πόλεμο» και ότι υπολογίζει στον «διάλογο» με τη Δύση.

Η ενεργειακή σχέση ή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία δεν έλειψε από τη συζήτηση. Ο Πούτιν αναφερόμενος στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, είπε ότι αναμένει την έγκριση της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής, τονίζοντας ότι είναι ένα καθαρά εμπορικό έργο το οποίο θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Επανέλαβε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μετά το 2024, όταν λήξει η ισχύουσα συμφωνία για την διαμετακόμιση φυσικού αερίου.

Ο Σολτς δεν διαφώνησε αλλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει διαμηνύσει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, δεν θα λειτουργήσει εάν η Ρωσία προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν υψηλές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 4 καταστήματα γνωστής αλυσίδας ρούχων-Δεν διαβίβαζαν αποδείξεις

Αγίου Πνεύματος: Πόσο αυξάνεται η αμοιβή για όσους εργάζονται 

Τάκης Θεοδωρικάκος: Απαραίτητη η συνεργασία για την αποκλιμάκωση των τιμών

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών κατόπιν αύξησης αποθεμάτων από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα