ΑΘΗΝΑ
03:18
|
03.05.2024
Άναρχη απολιγνιτοποίηση χωρίς δίκαιη μετάβαση, που πλήττει πολλαπλά τους εργαζόμενους κατήγγειλε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το ΜΕΡΑ25 στηρίζει την απολιγνιτοποίηση αλλά όχι με κοινωνική και πληθυσμιακή ερήμωση» δήλωσε χθες Τρίτη ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Κρίτων Αρσένης, από την Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και κινημάτων και εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Ο κ. Αρσένης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου στη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι σαν να τρέχουμε ολοταχώς προς το τίποτα», ενώ χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο έγκλημα» τη μη υλοποίηση της περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25, θα πρέπει οι Ατμοηλεκτρικοί Σταθμοί να λειτουργούν με νέο χαρακτήρα «ως αποθήκες θερμότητας, ως μπαταρίες του ελληνικού συστήματος ενέργειας με μετατροπή τους σε θερμικές αποθήκες», ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να απασχοληθεί το ίδιο εργατικό δυναμικό για το «πρασίνισμα της παραγωγής ενέργειας στην περιοχή».

Παράλληλα όπως ανέφερε ο Κρίτων Αρσένης θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για όλα τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας, με ταυτόχρονη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες και όχι «άναρχα σε βουνά και αγροτικές εκτάσεις». «Επισκέφθηκα τόπους που έγιναν κρυστάλλινα βουνά, η κατάσταση είναι δραματική. Δεν έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της κλιματικής κατάρρευσης η τοποθέτηση αιολικών στα βουνά και φωτοβολταϊκών όπου να’ναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 εξέφρασε την αγωνία του για το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης που θα υλοποιήσει η Κυβέρνηση γιατί όπως ανέφερε μπορεί «τα 7 δις να τα πάρουν πέντε μεγάλες εταιρείες», ενώ θα πρέπει «να πηγαίνουν αποκλειστικά στα νοικοκυριά της περιοχής» προς την κατεύθυνση αυτή και έφερε ως παράδειγμα την Κάρυστο της Ευβοίας που τα αιολικά έχουν δώσει μόνο 68 θέσεις απασχόλησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα