ΑΘΗΝΑ
22:17
|
06.12.2022
«Δεν θα σταματήσω ποτέ τις προσπάθειες να σπάσουμε μία και καλή την αλυσίδα της βίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τέθηκε ως αναφορά σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο ομιλίας του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Σχοινάς, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, τόνισε ότι το πρόβλημα της βίας και του χουλιγκανισμού «είναι εδώ» και πρέπει να επιλυθεί «τώρα».

Επισήμανε ότι «μετά την τραγική δολοφονία του Άλκη, το ποτήρι ξεχείλισε. Είναι χρέος όλων μας να συμπράξουμε και να πετάξουμε τη βία μια για πάντα έξω από τα γήπεδα, από τα σωματεία, από τον αθλητισμό. Όχι μόνοι, μαζί με τις ενώσεις, τις ομοσπονδίες, τις λίγκες, το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Υποστήριξε ότι «η βία και ο χουλιγκανισμός δεν θα αντιμετωπιστούν με το να λειτουργούμε καθησυχαστικά, να παραβλέπουμε ή να αγνοούμε τα γεγονότα», λέγοντας κατά λέξη:

Το πρόβλημα είναι εδώ, στις γειτονιές, στις αλάνες, στα γυμναστήριά και στα γήπεδα. Πρέπει ως Ευρώπη να λύσουμε το πρόβλημα τώρα. Τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι εθνικές ομοσπονδίες που κρατούν τον αθλητισμό στα χέρια τους. Θέλουμε να το κάνουν τώρα. Αν δεν το κάνουν, θα το κάνουμε εμείς. Και δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Θα το κάνουμε τη βοήθεια και τη ενεργό συμμετοχή της UEFA και της FIFA που είναι έτοιμες να βοηθήσουν.

Και συνέχισε:

«Δηλώνω εδώ μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των Ευρωπαίων ότι προσωπικά δεν θα σταματήσω ποτέ τις προσπάθειες να σπάσουμε μία και καλή την αλυσίδα της βίας, του χουλιγκανισμού, των διακρίσεων, του ρατσισμού, του αντισημιτισμού από τον αθλητισμό και την κοινωνία. Είναι η ώρα να υψώσουμε το ανάστημα μας για να υπερασπιστούμε αυτά που μας ενώνουν, τις ευρωπαϊκές μας αξίες. Είναι ευθύνη μας».

Τέλος, επισήμανε ότι «η νεολαία της Ευρώπης το απαιτεί. Η καταπολέμηση της βίας ανάμεσα σε νέους και φιλάθλους είναι η υποχρέωση μας απέναντι στις κοινωνίες και τη νέα γενιά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βασιλική «έρευνα» για τα εγκλήματα της ολλανδικής αποικιοκρατίας

Ιστορική νίκη του Μαρόκου επί της Ισπανίας

Αρνείται να ενημερώσει τον δικηγόρο του 16χρονου το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα