ΑΘΗΝΑ
00:58
|
17.04.2024
«Δεν θα σταματήσω ποτέ τις προσπάθειες να σπάσουμε μία και καλή την αλυσίδα της βίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τέθηκε ως αναφορά σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο ομιλίας του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Σχοινάς, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, τόνισε ότι το πρόβλημα της βίας και του χουλιγκανισμού «είναι εδώ» και πρέπει να επιλυθεί «τώρα».

Επισήμανε ότι «μετά την τραγική δολοφονία του Άλκη, το ποτήρι ξεχείλισε. Είναι χρέος όλων μας να συμπράξουμε και να πετάξουμε τη βία μια για πάντα έξω από τα γήπεδα, από τα σωματεία, από τον αθλητισμό. Όχι μόνοι, μαζί με τις ενώσεις, τις ομοσπονδίες, τις λίγκες, το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Υποστήριξε ότι «η βία και ο χουλιγκανισμός δεν θα αντιμετωπιστούν με το να λειτουργούμε καθησυχαστικά, να παραβλέπουμε ή να αγνοούμε τα γεγονότα», λέγοντας κατά λέξη:

Το πρόβλημα είναι εδώ, στις γειτονιές, στις αλάνες, στα γυμναστήριά και στα γήπεδα. Πρέπει ως Ευρώπη να λύσουμε το πρόβλημα τώρα. Τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι εθνικές ομοσπονδίες που κρατούν τον αθλητισμό στα χέρια τους. Θέλουμε να το κάνουν τώρα. Αν δεν το κάνουν, θα το κάνουμε εμείς. Και δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Θα το κάνουμε τη βοήθεια και τη ενεργό συμμετοχή της UEFA και της FIFA που είναι έτοιμες να βοηθήσουν.

Και συνέχισε:

«Δηλώνω εδώ μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των Ευρωπαίων ότι προσωπικά δεν θα σταματήσω ποτέ τις προσπάθειες να σπάσουμε μία και καλή την αλυσίδα της βίας, του χουλιγκανισμού, των διακρίσεων, του ρατσισμού, του αντισημιτισμού από τον αθλητισμό και την κοινωνία. Είναι η ώρα να υψώσουμε το ανάστημα μας για να υπερασπιστούμε αυτά που μας ενώνουν, τις ευρωπαϊκές μας αξίες. Είναι ευθύνη μας».

Τέλος, επισήμανε ότι «η νεολαία της Ευρώπης το απαιτεί. Η καταπολέμηση της βίας ανάμεσα σε νέους και φιλάθλους είναι η υποχρέωση μας απέναντι στις κοινωνίες και τη νέα γενιά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα