ΑΘΗΝΑ
15:20
|
25.04.2024
Το ΜέΡΑ25 κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας στο σχέδιο νόμου για τον ΕΦΚΑ του Υπουργού Ανεργίας και Κοινωνικής Ανασφάλειας Χατζηδάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της αντιπολίτευσης:

Η Μητσοτάκης Α.Ε. δεν διστάζει να κουρελιάζει εξόφθαλμα τους νόμους και το ίδιο το Σύνταγμα για να προωθήσει τα συμφέροντα της Ολιγαρχίας. Το ΜέΡΑ25 κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας στο σχέδιο νόμου για τον ΕΦΚΑ του Υπουργού Ανεργίας και Κοινωνικής Ανασφάλειας Χατζηδάκη. Το εν λόγω νομοσχέδιο διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, ξεπουλάει την περιουσία των ασφαλισμένων, τα άνω του €1δισ ακίνητα του ΕΦΚΑ, και κυρίως, κάνει ρεσάλτο με δικά της παιδιά στις διευθυντικές θέσεις του ΕΦΚΑ, χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς λογοδοσία, χωρίς αιδώ!

Τα άρθρα 3, 5 και 27 του νομοσχεδίου, που θεσμοθετούν αυτό το ρεσάλτο των γαλάζιων golden boys – χυδαίων εκκαθαριστών της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, προσκρούει πλήρως με τις Συνταγματικές επιταγές των άρθρων 103, 4 και 5, τα οποία ορίζουν ότι:

  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Κράτους και υπηρετούν το Λαό οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα. Τα προσόντα και ο τρόπος του διορισμού τους ορίζονται από το νόμο.
  • Κανένας δεν μπορεί να διοριστεί υπάλληλος σε οργανική θέση, που δεν είναι νομοθετημένη.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν. Αυτοί εξελίσσονται μισθολογικά σύμφωνα με τους όρους του νόμου και, εκτός από τις περιπτώσεις που αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας ή παύονται με δικαστική απόφαση, δεν μπορούν να μετατεθούν χωρίς γνωμοδότηση ούτε να υποβιβαστούν ή να παυθούν χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται τουλάχιστον κατά τα δύο τρίτα από μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους.
    Κατά των αποφάσεων των συμβουλίων αυτών επιτρέπεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως νόμος ορίζει.
  • Η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο γίνεται με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής όπως ο νόμος ορίζει.

Διαβάστε εδώ την πλήρη ανάλυση της ένστασης αντισυνταγματικότηατας που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 για τον νόμο καρμανιόλα του ασφαλιστικού του αρχιεκτελεστή της Μητσοτάκης Α.Ε. Κωστή Χατζηδάκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα