ΑΘΗΝΑ
22:44
|
06.05.2024
Πυροβολισμοί και εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Σομαλίας τα ξημερώματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυροβολισμοί και εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου τα ξημερώματα της Τετάρτης καθώς μαχητές της Αλ Σαμπάαμπ επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα και σημεία ελέγχου ασφαλείας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας.

Η αλ Σαμπάαμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, η οποία στοχεύει να ανατρέψει την κεντρική κυβέρνηση και να επιβάλει την αυστηρή της ερμηνεία του ισλαμικού νόμου, πραγματοποιεί συχνές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε λεωφορείο που μετέφερε εκλογικούς αντιπροσώπους την περασμένη εβδομάδα.

«Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στα προάστια του Μογκαντίσου και στόχευσαν αστυνομικά τμήματα και σημεία ελέγχου», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Abdullahi Nor. «Η ασφάλειά μας νίκησε τον εχθρό».

Η αστυνομία της Σομαλίας αναφέρει ότι δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 16 άτομα, όπως επίσης και  3 στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην περιοχή Νταρουσαλάμ του Μογκαντίσου. Η αλ Σαμπάαμπ αναφέρεται πως κατέστρεψε επίσης ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Kahda μετά από επίθεση αυτοκτονίας χθες το βράδυ, χωρίς να είναι σαφής ο αριθμός των θυμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα