ΑΘΗΝΑ
21:03
|
08.08.2022
Χωρίς το γνωστό «μακρύ τραπέζι» η συνάντηση των δύο ηγετών στη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αντίθεση με τις εικόνες των τελευταίων συναντήσεων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τους ομολόγους του από τη Γαλλία και τη Γερμανία, κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, δεν εμφανίστηκε το γνωστό πλέον «μακρύ τραπέζι» που χρησιμοποιήθηκε για λόγους προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, η συνομιλία έγινε χωρίς πρόσθετη κοινωνική απόσταση, με τους δύο ηγέτες να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο και να δίνουν τα χέρια πριν από τις συνομιλίες.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης προγραμματίζεται να εξεταστούν τα θέματα ενίσχυσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Βραζιλίας, η ανάπτυξη της συνεργασίας στον εμπορικό και οικονομικό, επιστημονικό και τεχνικό και πολιτιστικό και ανθρωπιστικό τομέα, καθώς διεθνή θέματα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση αποτελεί «μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων για τα πιο πιεστικά ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας σήμερα».

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών προγραμματίζονται δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Με πληροφορίες απο TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση… «ψαλιδοχέρη» σε επίσημη τελετή στις Νήσους Σολωμόντα

Πιέσεις Μπλίνκεν κατά Ρωσίας στη Νότια Αφρική

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έχει «εξαφανιστεί» από τις διαπραγματεύσεις σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Νεκρός ο πρέσβης της Μιανμάρ στην Κίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα