ΑΘΗΝΑ
20:11
|
22.07.2024
O στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε τους αντάρτες ότι έριξαν οβίδες εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Λουχάνσκ με αποτέλεσμα να πληγεί ένα νηπιαγωγείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απότομη όξυνση καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στην Ανατολική Ουκρανία, εν μέσω ανακοινώσεων της Ρωσίας περί απόσυρσης των στρατευμάτων της από τα σύνορα και κατηγοριών των ΗΠΑ για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Μόσχας.

O στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε τους αντάρτες ότι έριξαν οβίδες εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Λουχάνσκ με αποτέλεσμα να πληγεί ένα νηπιαγωγείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Ωστόσο, δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλούνται πηγές αυτοπτών μαρτύρων, κάνουν λόγο για 3 τραυματίες, έναν εκπαιδευτικό, έναν καθαριστή και τον φύλακα του σχολείου, ενώ επισημαίνεται πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί ανηλίκων, καθώς τα παιδιά βρισκόντουσαν σε άλλη αίθουσα.

Παράλληλα παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά ρίψης οβίδων κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού, δήλωσε διπλωματική πηγή.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λάρισα: Πανώλη σε πρόβατα-Από τη Ρουμανία τα μολυσμένα ζώα

Πάνω από 70 οι νεκροί από σημερινές επιθέσεις του Ισραήλ στο Χαν Γιούνις της Γάζας

Σβήστηκε η φωτιά στα Βρυσιά Ρόδου

Έγκλημα στην Κυνουρία: Ποινική δίωξη στο ζευγάρι για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό 64χρονου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα