ΑΘΗΝΑ
03:02
|
25.04.2024
Η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακρίνει ταξιδιώτες που κατευθύνονταν προς την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, αναζητώντας «ακροδεξιούς εξτρεμιστές».
Μέλος του τάγματος Αζόφμ δίνει σεμινάριο πολεμικής προετοιμασίας σε πολίτες στην Μαριούπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακρίνει ταξιδιώτες που κατευθύνονταν προς την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, αναζητώντας «ακροδεξιούς εξτρεμιστές» που μπορεί να θέλουν να λάβουν εκπαίδευση όπλων και στρατιωτική εμπειρία εκεί, ανέφερε την Τετάρτη ο Guardian.

Αξιωματικοί στις πύλες αναχώρησης «τουλάχιστον ενός κύριου βρετανικού αεροδρομίου» έχουν ρωτήσει άτομα με προορισμό την Ουκρανία σχετικά με την ταυτότητά τους και τους λόγους ταξιδιού τους, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή ασφαλείας.

Η κίνηση φέρεται να προκλήθηκε από «τουλάχιστον μισή ντουζίνα γνωστούς νεοναζί» που ταξίδεψαν στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα από τις ΗΠΑ και μια άλλη, άγνωστη μέχρι στιγμής, ευρωπαϊκή χώρα, ανέφερε το δημοσίευμα.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση της αναφοράς. Το Υπουργείο Εσωτερικών είπε μόνο ότι δεν θα σχολιάσει τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Οι δυτικοί νεοναζί μπορεί να προσελκύονται από το τάγμα Αζόφ, μια ουκρανική μονάδα «η οποία χρησιμοποιεί σύμβολα που συνδέονται με τους Ναζί και έχει πολλά μέλη που δηλώνουν ακροδεξιές εξτρεμιστικές απόψεις», σύμφωνα με τον Guardian, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αντιφασιστική οργάνωση «Hope Not Hate» κατηγόρησε την ουκρανική παραστρατιωτική οργάνωση το 2018 για στρατολόγηση Βρετανών.

Το τάγμα Αζόφ είχε οργανώσει το πολεμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην πόλη της Μαριούπολης, το οποίο φωτογράφισαν και για το οποίο έγραψαν πολλά δυτικά μέσα – συμπεριλαμβανομένων πολλών βρετανικών – τη Δευτέρα, παρουσιάζοντας την 79χρονη Βαλεντίνα Κωνσταντινόφσκα ως παράδειγμα Ουκρανών που ετοιμάζονται να αποκρούσουν μια φημολογούμενη «ρωσική εισβολή.»

Αυτή η «εισβολή» αναμενόταν να γίνει νωρίς την Τετάρτη, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε. Αντίθετα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα και ο εξοπλισμός που είχαν αναπτυχθεί για εκπαιδευτικές ασκήσεις επέστρεφαν στους στρατώνες τους.

Το τάγμα Αζοφ ιδρύθηκε ως εθελοντική πολιτοφυλακή το 2014, μετά το πραξικόπημα της πλατείας Μαϊντάν που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση στο Κίεβο. Τα διακριτικά τους είναι ο ρούνος «Wolfsangel» που χρησιμοποιήθηκε από τη 2η SS Panzer Division «Das Reich» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μονάδα αργότερα ενσωματώθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα