ΑΘΗΝΑ
01:21
|
19.04.2024
Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δικάστηκαν δύο πατεράδες επειδή δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δικάστηκαν σήμερα Πέμπτη (17/2) το μεσημέρι δύο πατεράδες οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εισαγγελική εντολή επειδή δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Στη μία περίπτωση καταδικάστηκε ένας 43χρονος ο οποίος μάλιστα είναι πολύτεκνος και δεν έστελνε τα παιδιά του στο σχολείο, επειδή όπως υποστήριξε, το σχολείο δεν τα δέχεται επειδή δεν φορούν μάσκες και δεν κάνουν rapid tests.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 500 ημερήσιες μονάδες προς 1 ευρώ η ημέρα, με τριετή αναστολή.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε πατέρα μιας μαθήτριας γυμνασίου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το παιδί δεν θέλει να πηγαίνει στο σχολείο και εκείνος δεν θέλει να το καταπιέσει. Το δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και 200 ημερήσιες μονάδες προς 10 ευρώ την ημέρα, με αναστολή.

Σημειώνεται ότι και οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Πηγές: CretaLive, Zarpanews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα