ΑΘΗΝΑ
04:34
|
20.04.2024
Αυτό θα συμβεί αν ληφθούν «ανόητα μέτρα» από τους «αντιπάλους» της Λευκορωσίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα πως η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει «πυρηνικά όπλα» σε περίπτωση απειλής εκ μέρους της Δύσης, εν μέσω κρίσης με την Ουκρανία.

«Αν χρειαστεί (…) θα αναπτύξουμε όχι μόνο πυρηνικά όπλα, αλλά και υπερπυρηνικά όπλα, πολλά υποσχόμενα όπλα, προκειμένου να υπερασπιστούμε το έδαφός μας» δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τα λευκορωσικά ΜΜΕ.

Αυτό μπορεί να συμβεί αν ληφθούν «ανόητα μέτρα» από τους «αντιπάλους» της Λευκορωσίας, συμμάχου της Ρωσίας στην κρίση με τη Δύση για το θέμα της Ουκρανίας, δήλωσε ο Λουκασένκο.

«Αν δεν υπάρξουν απειλές από μη φιλικές χώρες εναντίον της Λευκορωσίας, δεν θα υπάρξει ανάγκη για πυρηνικά όπλα ‘ποτέ’», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι έχει αφήσει ανοιχτή για τη Ρωσία τη δυνατότητα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο έδαφος της χώρας του, σε περίπτωση που οι αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές εμφανιστούν στην Πολωνία. Από ρωσικής πλευράς ειπώθηκε πως «ελήφθησαν υπόψη» τα λόγια του Λευκορώσου Προέδρου.

Ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι η Λευκορωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ρωσικά συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 ώστε να τους τοποθετήσει κοντά στην πρωτεύουσα Μινσκ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Λουκασένκο είπε ότι ακόμη πως η Λευκορωσία μπορεί να κρατήσει ένα μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού που έφερε η Ρωσία και ότι σχεδιάζει να συζητήσει το θέμα με τη Μόσχα.

Ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο αναμένεται αύριο, Παρασκευή, στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο και σύμμαχό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα