ΑΘΗΝΑ
00:06
|
19.04.2024
«Εάν εσείς (στη Δύση) συνεχίσετε να μας επιτίθεστε όπως κάνατε το 2020, θα μείνω πρόεδρος για πάντα» είπε κατά λέξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο εκτίμησε, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο Μινσκ με αφορμή τις στρατιωτικές ασκήσεις με την Ρωσία «Union Resolve 2022», πως εάν η Δύση επιτεθεί στη χώρα του, όπως το 2020 παρεμβαίνοντας στις εκλογές, τότε θα μείνει πρόεδρος «για πάντα».

«Εάν εσείς (στη Δύση) συνεχίσετε να μας επιτίθεστε όπως κάνατε το 2020, θα μείνω πρόεδρος για πάντα» είπε κατά λέξη, διαψεύδοντας πως ανέφερε κατά το παρελθόν πως σκεφτόταν να παραιτηθεί.

«Είπα μόνον υπό ποιες συνθήκες. Εάν η Δύση, ιδιαίτερα οι Αμερικανοί, βγάλουν συλλογικά την Λευκορωσία από το στόχαστρο και δεν επιχειρήσουν να μας κάνουν άνω κάτω όπως το 2020, τότε όλα θα είναι νόμιμα και θα είναι ευκολότερα από ό,τι θέλετε ή θέλουν» είπε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Ο Λουκασένκο αναφερόταν στις εκλογές της 9ης Αυγούστου 2020 κατά τις οποίες σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή είχε νικήσει στις εκλογές λλά μετά ακολούθησαν μαζικές διαδηλώσεις που προκάλεσαν αρχικά σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία. Η δύση δεν αναγνώρισε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και επέβαλε κυρώσεις σε βάρος Λευκορώσων αξιωματούχων και εταιριών.

Λευκορωσία: Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Ευρωπαίος ηγέτης που  διενεργεί... αεροπειρατείες; | in.gr

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Λουκασένκο είχε δηλώσει πως η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει «πυρηνικά όπλα» σε περίπτωση απειλής εκ μέρους της Δύσης, εν μέσω κρίσης με την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα