ΑΘΗΝΑ
06:05
|
27.04.2024
Μια σχετικά βελτιωμένη εικόνα για την πανδημία στη χώρα παρουσίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια σχετικά βελτιωμένη εικόνα για την πανδημία στη χώρα παρουσίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία πάντως τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να χαλαρώσουμε και να εφησυχάσουμε.

Κατά τη επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η Βάνα Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι είναι σταθερό το πανδημικό κύμα, ωστόσο το ενθαρρυντικό είναι πως καταγράφεται μια σαφής αποσύζευξη του αριθμού των κρουσμάτων από τους σκληρούς δείκτες, όπως οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι.

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε αρχικά ότι «αύξηση κρουσμάτων παρατηρήσαμε σε κάποια νησιά αυτή την εβδομάδα, την Κέα, την Κάρπαθο, τη Θάσο, τη Σύρο, όπως επίσης και σε κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως είναι η Ευρυτανία, το Κιλκίς και η Φωκίδα».

«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του Εθνικού Δικτύου Ιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ το 96% των νέων κρουσμάτων οφείλεται από μόλυνση από την παραλλαγή Όμικρον και μόλις 2,2% από τη μετάλλαξη Δέλτα», συπμλήρωσε το μέλος της Επιτροπής.

Στη συνέχεια, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι παρατηρείται «αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με μείωση των νέων εισαγωγών, μείωση του συνόλου των νοσηλευόμενων ασθενών, μείωση των διασωληνωμένων αλλά και των συνανθρώπων μας που χάνονται καθημερινά».

Και πρόσθεσε ότι «το 90% των νέων εισαγωγών είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον», ενώ σημείωσε ότι «οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα».

Όπως είπε «Σύμφωνα με νέα μελέτη και για την επικράτηση της Όμικρον, δείχνει ότι η νόσηση προστατεύει μόλις 56%», ενώ «Αυξημένος είναι και ο κίνδυνος επαναλοίμωξης μετά από φυσική νόσηση σε μελέτη που έγινε στο Ισραήλ».

Η ίδια παρουσίασε αποτελέσματα από μελέτες από το Κατάρ και το Ισραήλ που έδειξαν ότι είναι λάθος αυτό που λένε κάποιοι: «Δεν χρειάζονται να εμβολιαστώ γιατί έχω νοσήσει».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την μελέτη του Ισραήλ, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν νοσήσει έχουν πιθανότητες 60-80% να νοσήσουν ξανά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα