ΑΘΗΝΑ
06:16
|
19.05.2024
«Αυτή είναι η λογική που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχουν αρθεί όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε ότι αυτή είναι η λογική που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, όλες οι χώρες πιστεύουν πως οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Αναφερόμενος στην απόφαση για άρση των μέτρων στην Ελλάδα από το Σάββατο, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι ελήφθη καθώς το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα