ΑΘΗΝΑ
19:07
|
03.05.2024
Η φράουλα-γίγας χάρισε σήμερα στον Ισραηλινό αγρότη Τσάχι Άριελ μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία φράουλα-γίγας βάρους 289 γραμμαρίων και μήκους 18 εκατοστών και περίμετρο 34 πόντους χάρισε σήμερα στον Ισραηλινό αγρότη Τσάχι Άριελ την καταγραφή του ονόματός του και της τεράστιας φράουλάς του στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Η συγκεκριμένη φράουλα είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από το μέσο βάρος μιας κανονικής φράουλας της τοπικής ποικιλίας Ilan, δήλωσε ο Νιρ Ντάι, ένας ερευνητής στο Ηφαιστειακό Ινστιτούτο του Ισραήλ, όπου αναπτύχθηκε το στέλεχος.

Ο Άριελ ήλπιζε πως θα κέρδιζε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ, όταν είδε πόσο μεγάλωνε το φρούτο που είχε καλλιεργήσει στο αγρόκτημα της οικογένειάς του πέρυσι. Ανέμενε την επιβεβαίωση ότι επρόκειτο για ένα ρεκόρ, ενώ διατηρούσε την τεράστια φράουλα στον καταψύκτη ως απόδειξη.

«Όταν το ακούσαμε, ήταν ένα φανταστικό συναίσθημα. Μπήκα στο αυτοκίνητο, γέλαγα και τραγουδούσα», περιέγραψε ο Άριελ, ενώ επιδείκνυε με υπερηφάνεια το πιστοποιητικό του. «Το περιμέναμε αυτό εδώ και πολύ καιρό».

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγράψει ένας Ιάπωνας αγρότης, που είχε ανακαλύψει μια φράουλα βάρους 250 γραμμαρίων στη σοδειά του το 2015.

Όπως φάνηκε τα 39 παραπάνω γραμμάρια της ισραηλινής γιγαντο-φράουλας απέβησαν μοιραία…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι άλλη τοξικότητα

Τέμπη-«Ένα Χρόνο Μετά»: Το νέο τραγούδι των Κότσιρα και Κόμη Χ

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα