ΑΘΗΝΑ
01:17
|
03.05.2024
Το θύμα δεν έχει προς το παρόν ταυτοποιηθεί ενώ οι αυστραλιανές αρχές αναζητούν τον λευκό καρχαρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Αυστραλίας διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό ενός λευκού καρχαρία που κατασπάραξε χθες Τετάρτη έναν κολυμβητή. Ήταν η πρώτη φονική επίθεση καρχαρία σε ακτή του Σίδνεϊ μετά από 59 χρόνια. Σήμερα Πέμπτη έχει απαγορευτεί η πρόσβαση των κολυμβητών στις περισσότερες παραλίες της πόλης.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση από λευκό καρχαρία μήκους τουλάχιστον τριών μέτρων στα ανοιχτά της ακτής Λιτλ Μπέι, στα ανατολικά του Σίδνεϊ. Το θύμα δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως άκουσαν τις κραυγές του θύματος. Αφού σήμανε συναγερμός, ελικόπτερα διάσωσης και ναυαγοσωστικά σε τζετ σκι στάλθηκαν σε αναζήτηση του κολυμβητή και του δολοφόνου αρπακτικού, με δεκάδες ντόπιους κολυμβητές να μπαίνουν στο νερό για να βοηθήσουν. Η σορός του κολυμβητή βρέθηκε στο νερό μία ώρα αργότερα. Βρέθηκαν επίσης τμήματα μιας στολής.

Οι επιθέσεις καρχαριών στο Σίδνεϊ είναι ασυνήθιστες καθώς οι αρμόδιες αρχές έχουν εδώ και χρόνια τοποθετήσει δίκτυα κι άλλα αποτρεπτικά μέσα στη θάλασσα.

Η Αυστραλία καταγράφει περίπου 20 επιθέσεις καρχαριών τον χρόνο κατά κύριο λόγο στα ύδατα της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Δυτικής Αυστραλίας.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα