ΑΘΗΝΑ
07:05
|
16.04.2024
70χρονη που πήρε χωρίς να πληρώσει κρέας και τυρί, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά από την επιμονή της διεύθυνσης σούπερ μάρκετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπη με τη φτώχεια και την απελπισία, ηλικιωμένη φέρεται να πήρε, χωρίς να πληρώσει, τρόφιμα από γνωστό σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μετά από την επιμονή της διεύθυνσης του καταστήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων πελατών να μην ασκηθεί μήνυση εναντίον της και να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο, ο προϊστάμενος του καταστήματος όταν εντόπισε τη γιαγιά με κρέας και τυρί μέσα στην προσωπική της τσάντα, ήταν ανένδοτος λέγοντας πως «οι εντολές που έχω είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση» και κάλεσε την αστυνομία.

Η αστυνομία, μετά από την επιμονή του σούπερ μάρκετ, και παρότι πελάτες του καταστήματος προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν περίπου 30 με 40 ευρώ, αναγκάστηκε να προσάγει την 70χρονη στο τμήμα. Η απελπισμένη γυναίκα ανέφερε πως ζει μόνο με μία σύνταξη και δεν έχει χρήματα καθώς αναγκάζεται να πληρώνει και το στεγαστικό της δάνειο προκειμένου να μην της πάρουν το σπίτι.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, λέγεται πως συγκινήθηκαν από την ιστορία και υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό. Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ του OPEN, η διοίκηση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ήταν ανένδοτη και ζήτησε να εκκινήσουν οι αστυνομικοί τη διαδικασία της μήνυσης.

Γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν με το σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, με την γνωστή αλυσίδα να απαντά πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας που επικοινώνησε με τον τηλεοπτικό αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός», ανέφερε.

Σχετικά με την οικογένεια της ηλικιωμένης, η γειτόνισσα ανέφερε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο». Σύμφωνα με την γειτόνισσα, η γυναίκα παίρνει σύνταξη 10.000 ευρώ σύνταξη τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από την Αμερική για να μπορεί να περπατάει.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμος ενημερώθηκε για το περιστατικό και προσπάθησε να μην πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος ΔΣ του δήμου Ιλίου κ. Χαραλαμπόπουλος μίλησε για το συμβάν στην εκπομπή του OPEN. «Είναι ένα θλιβερό περιστατικό που δεν μπορεί να αρέσει σε κανέναν. Η γυναίκα δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα και είναι κρίμα που έφτασε στο σημείο να κλέψει για να επιβιώσει». Τόνισε επίσης ότι θα ζητηθεί και από τον δήμο η απόσυρση της μήνυσης, αλλά η πολιτική τους είναι να μην το κάνουν», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα