ΑΘΗΝΑ
12:56
|
07.05.2024
Πήγαν να ανοίξουν το παράθυρο και... έπεσε σε κτίριο σχολείου που έχει χτιστεί το 1892.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα το πρωί της Πέμπτης και εν ώρα μαθήματος στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης καθώς ένα από τα παλιά κουφώματα που βρίσκεται σε αίθουσα τάξης, έπεσε εν ώρα μαθήματος, όταν ένας μαθητής πήγε να ανοίξει το παράθυρο.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε η ιστοσελίδα parallaximag.gr που επικοινώνησε με την διευθύντρια του σχολείου, κ. Χρύσα Γεράνη η οποία ανέφερε: «Εν ώρα μαθήματος και ακολουθώντας τα μέτρα που υπάρχουν για να ανοίξουμε το παράθυρο ώστε να αεριστεί η αίθουσα, είπαμε έναν μαθητή να το ανοίξει και το παντζούρι κόντεψε να του έρθει κυριολεκτικά στο κεφάλι. Έσπασε το τζάμι και ευτυχώς δεν είχαμε θύματα.»

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου τα προβλήματα στο σχολείο είναι μεγάλα και τα επικίνδυνα συμβάντα επαναλαμβανόμενα. «Πέρσι, είχε πέσει το σκέπαστρο από την πλευρά της Εγνατίας, πρόπερσι είχε πέσει το δέντρο στην αυλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για όλα αυτά είναι ενήμερος ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ωστόσο η απάντηση είναι ότι το κτίριο έγκειται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων και δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση κουφωμάτων» ανέφερε η κ. Γεράνη.

«Πόσο ακόμα θα προκαλούμε την τύχη μας σε ένα σχολείο με εξαιρετικό προσωπικό αλλά εντελώς ακατάλληλες υποδομές;» αναφέρει σε ανάρτηση της η δημοσιογράφος Κατερίνα Νικολάου που έφερε στη δημοσιότητα βίντεο μέσα από τη σχολική αίθουσα στην οποία έπεσε το κούφωμα.

Ανάστατοι και οι γονείς από το νέο περιστατικό, ζητούν για μια ακόμα φορά να λυθεί το θέμα της μετεγκατάστασης του σχολείου καθώς όπως υποστηρίζουν οι ανάγκες του Πειραματικού είναι αυξημένες και χρήζουν ιδιαίτερων εγκαταστάσεων, όπως εργαστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων, κ.α.

Να σημειωθεί πως το κτίριο που φιλοξενεί το σχολείο, γνωστό στους περισσότερους ως Οικοκυρική Σχολή μιας και την φιλοξενούσε για χρόνια χτίστηκε το 1892 για να λειτουργήσει ως σχολείο.

Πηγή: parallaximag.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νότια Αφρική: Κτίριο καταρρέει, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Συμβούλιο Υπουργών: Υιοθέτηση νόμου της Ε.Ε. για έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Ηράκλειο: Μηχανική βλάβη σε καταμαράν, απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα