ΑΘΗΝΑ
05:37
|
25.04.2024
Οι Δυτικοί καταστρέφουν τα πάντα στην Ουκρανία - Επαίσχυντη η ρητορική για επικείμενη ρωσική εισβολή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε επαίσχυντες τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν στοιχεία για τα υποτιθέμενα σχέδια επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Στο σχόλιό της στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda που αναρτήθηκε στο κανάλι της στο Telegram την Πέμπτη, η Ζαχάροβα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το Κίεβο, το οποίο εδώ και χρόνια θρηνεί ότι είναι θύμα της ρωσικής «επιθετικότητας», αυτή τη φορά επαναλαμβάνει συνεχώς πως δεν βλέπει «εισβολή» και ζήτησε από τους δυτικούς προστάτες τής Ουκρανίας να περιορίσουν τη ρητορική τους γιατί με τον τρόπο τους καταστρέφουν τα πάντα στην Ουκρανία, από την οικονομία και τις επενδύσεις μέχρι τη δημόσια τάξη.

«Ίσως κάποιοι στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιούν την κατάσταση για χάρη μιας ρεβάνς – κάτι πήγε στραβά παλιά, αλλά δεν είναι απαραίτητο να βάλουν ξανά τις χώρες και τους λαούς σε αντιπαράθεση, να αφήσουν τους ανθρώπους να υποφέρουν απλώς για να διογκώσουν την αλαζονεία τους. Είναι διατεθειμένοι να φτάσουν τόσο μακριά ώστε να παρέχουν στον πρόεδρό τους -τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών- ψεύτικα, πλαστά στοιχεία», ανέφερε.

«Βγήκαν ο ένας μετά τον άλλο- Ψάκι, Πράις, Μπλίνκεν, Σάλιβαν, Νούλαντ – για να πουν ότι έχουν στοιχεία από μυστικές πληροφορίες. Τι είδους πληροφορίες; Δεν πρόκειται παρά για απόλυτη ντροπή. Πληροφορίες ότι η εισβολή είναι αναπόφευκτη, ότι θα συμβεί άμεσα, αλλά δεν είναι 100% βέβαιοι πότε, σε 48 ώρες, σε 24 ώρες, στις 15 Φλεβάρη, στις 16 ή στις 4 το πρωί».

«Αυτές αποκαλούν μυστικές πληροφορίες; Ποιος τις δίνει; Είναι αυτή εικόνα μιας ισχυρής δύναμης που διαθέτει πυρηνικά όπλα; Είναι αυτή εικόνα του ηγέτη του σημερινού ελεύθερου κόσμου; Είναι αυτή εικόνα μιας ανεπτυγμένης δημοκρατίας, που καλείται να φωτίσει τον δρόμο για όλους τους υπόλοιπους;» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα