ΑΘΗΝΑ
17:29
|
18.05.2024
Σήμερα Παρασκευή η αναγνώριση των υπόπτων από τους φίλους του Καμπανού και θύματα της επίθεσης στη Χαριλάου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, και ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ο 22χρονος, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου το οποίο εμπλέκεται στο φονικό επεισόδιο, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του αδικοχαμένου φοιτητή και των δύο φίλων του. «Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα», φέρεται να ανέφερε στην απολογία του. Αποδέχθηκε ότι στο αυτοκίνητό του επέβαιναν τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, από τους οποίους, όπως είπε, γνώριζε μόνο τον έναν, και συγκεκριμένα τον 25χρονο που ομολόγησε ότι κρατούσε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ. Για τους άλλους δύο, και μεταξύ αυτών τον 21χρονο, φερόμενο ως το πρόσωπο με το δρεπάνι, είπε ότι δεν τους γνώριζε κι ότι βρέθηκαν συγκυριακά στο όχημα. 

Σε ερώτηση για τον οπλισμό που μετέφεραν οι συγκατηγορούμενοί του, φέρεται να απάντησε ότι δεν αντιλήφθηκε εάν κρατούσαν κάτι στα χέρια τους, ούτε γνώριζε για την επικείμενη επίθεση. 

Ο 22χρονος, που παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές 14 μέρες μετά το έγκλημα, αρνήθηκε, τέλος, ότι είναι οργανωμένος οπαδός, διαβεβαιώνοντας πως ουδέποτε κατά το παρελθόν συμμετείχε σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση, όπως συνέβη με τους έντεκα συγκατηγορούμενούς του, που απολογήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο τα προηγούμενα 24ωρα, για την υπόθεση. 

Η αναγνώριση από τους φίλους του Άλκη

Οι φερόμενοι ως δράστες ή εμπλεκόμενοι στη δολοφονίατου Άλκη Καμπανού θα βρεθούν ενώπιον των δύο τραυματιών φίλων του 19χρονου Άλκη και των άλλων δύο μελών της παρέας, που κατάφεραν να γλιτώσουν από το χτύπημα των χούλιγκαν εκείνη τη νύχτα.

Η διαδικασία αναγνώρισης θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Μέγαρο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου οι τέσσερις μάρτυρες θα μπορούν να δουν τους 12 κατηγορούμενους αλλά όχι το ανάποδο.

Οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον ρόλο του κάθε συλληφθέντα, ανεξάρτητα από όσα υποστήριξε στην απολογία, αφού κανείς δεν ομολόγησε τα φονικά χτυπήματα στον Άλκη και όλοι διατείνονται πως δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ για την υπόθεση ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή, δήλωσε πως από τις νέες μαρτυρίες προέκυψε πως συνολικά 20 άτομα -ορισμένοι άνω των 30 ετών- συγκεντρώθηκαν στον χώρο του ορμητηρίου, προσθέτοντας ότι από άρση των τηλεφωνικών επαφών μπορεί να φανεί ποιοί ήταν. 

Παράλληλα, ο δικηγόρος κατήγγειλε πως τα όπλα που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο, τα έπιασαν και οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να αντιληφθεί για ποιο λόγο έγινε κάτι τέτοιο.

Σε ό,τι αφορά τις αντικρουόμενες καταθέσεις των κατηγορούμενων ο κ. Κούγιας είπε πως «ουσιαστικά συσκοτίζουν την υπόθεση» υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι αποτέλεσμα συνεννοήσεως μεταξύ τους γιατί υπήρξε και αυτή η πενθήμερη καθυστέρηση στο να συλληφθούν, οπότε είχαν το χρόνο και να συνεννοηθούν για την υπεράσπισή τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα