ΑΘΗΝΑ
09:08
|
08.08.2022
Διαμαρτύρονται για τις περικοπές του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ βρέθηκαν πριν λίγη ώρα οι εργαζόμενοι του Δημοσίου που πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στα πλαίσια της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών που έχουν αναφορά στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αντιδρώντας στις περικοπές που φέρνει το «πόρισμα» της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωσή του.

Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ από την επίθεση κινδύνεψαν και διερχόμενα αυτοκίνητα.

Παρότι οι εργαζόμενοι ανασυντάχθηκαν επίθεση μετά από λίγη ώρα έγινε ξανά, αρχικά σε βάρος της συνδικαλιστικής αντιπροσωπείας που είχε μεταβεί στην είσοδο του ΓΛΚ για να συναντηθεί με τον Θ. Σκυλακάκη, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, και ακολούθως σε όλη τη συγκέντρωση.

Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα με τους εργαζόμενους της Πάτρας, χαρακτηριστικά, να αποκλείουν για λίγη ώρα συμβολικά, τη Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών.

Καταγγέλλει το ΚΚΕ

Συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ο αυταρχισμός και η καταστολή τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά στη συγκέντρωση για το επίδομα ΒΑΕ στην Αθήνα. 

«Σαν να μην έφτανε που η κυβέρνηση σχεδιάζει το πετσόκομμα του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, σήμερα επιτέθηκε απρόκλητα και στην κινητοποίηση εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που δικαιολογημένα αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής, με βάση και το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για το ζήτημα παρέμβαση πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας την επίθεση και απαιτώντας την απόσυρση των ΜΑΤ από τη συγκέντρωση.»

Με πληροφορίες από 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απολογείται σήμερα ο 21χρονος για τη δολοφονία της Νικολέτας

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου

Υψηλές θερμοκρασίες και μποφόρ στο Αιγαίο

«Το νου σας, ρεμάλια» (μας ακούνε, ακούστε τους)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα