ΑΘΗΝΑ
10:17
|
07.05.2024
Αντιρωσιμός ή πρόβλεψη της κρίσης αλά Family Guy σε 17 δευτερόλεπτα;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θα εισβάλει ή δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία; Τι έχει στο μυαλό του ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας; Ο πρώην πράκτορας της KGB, που ανήλθε στην εξουσία για πρώτη φορά το 2000, είναι ένα «αίνιγμα» για τη Δύση εδώ και 22… χρόνια. Πονηρός σαν αλεπού, δυνατός σαν τη ρωσική αρκούδα ο Πούτιν εξάπτει με ποικίλους τρόπους τη φαντασία της Δύσης, η οποία πάντα αναμένει τα χειρότερα από αυτόν.

Η νέα κρίση με την Ουκρανία έκανε ξανά viral ένα απόσπασμα 17 δευτερολέπτων ενός επεισοδίου από τη δημοφιλή αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες «Family Guy» με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Γκρίφιν, τον αφελή, φαφλατά, πάντα με καλές προθέσεις μέσο Αμερικανό εργάτη.

Το επεισόδιο του 2009, το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο Twitter, προβλέπει δήθεν τη σημερινή διένεξη Ρωσίας-Ουκρανίας και Δύσης. Παρουσιάζεται ως ένα απόσπασμα προφητικό με τον ίδιο τρόπο που οι Simpsons είχαν προβλέπει την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, την Κάμαλα Χάρις στην αντιπροεδρία και τον Μπράνσον στο Διάστημα.  

Στο Family Guy ο πρόεδρος της Ρωσίας εμφανίζεται ως ένας τύπος που έχει στη φαρέτρα πολλά «κόλπα» για να τρομοκρατεί την οικογένεια Γκρίφιν (βλέπε τη διεθνή κοινότητα) αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι είχε κάτι άλλο στο μυαλό του.

Είναι εντυπωσιακό το πώς ερμηνεύονται αυτά τα 17 δευτερόλεπτα με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Ρωσίας απέναντι σε μια μέση αμερικανική οικογένεια. Η μία και επικρατέστερη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ερμηνεία είναι ότι ο Πούτιν άλλα λέει και άλλα κάνει. Άρα είναι ψέμα ότι αποσύρονται τα ρωσικά στρατεύματα από τα σύνορα της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ και η Δύση καλά κάνει και συνεχίζει την πίεση προς τον Μόσχα διακινδυνεύοντας μια πολεμική σύρραξη στην καρδιά της Ευρώπης.

Από την άλλη το Family Guy σε 17 δεύτερα συνοψίζει μια αντιρωσική δυτική προπαγάνδα πολλών δεκαετιών. Σου δείχνει ότι ανατράφηκες και μεγάλωσες περιμένοντας μόνο τα χειρότερα από τον Ρώσο «εχθρό» ενώ αυτός έχει στο μυαλό κάτι απλά… πιο πρακτικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εισβολή στη Ράφα

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γάζα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καρπωθούν τα γεωπολιτικά οφέλη της συνεχιζόμενης επίθεσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα