ΑΘΗΝΑ
19:43
|
27.04.2024
Ξεπέρασαν τις 100 οι απολύσεις από την Energean.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 31 νέες απολύσεις προχώρησε, σήμερα, η Energean στα Πετρέλαια Καβάλας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απολυθέντων από τον περασμένο Δεκέμβριο στους 128. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, Παναγιώτης Κουντουσιάδης, μιλώντας στο ErgasiaNET. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους απολυμένους είναι και όλα τα μέλη του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων.

Οι  νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις 34 της περασμένης Τρίτης στις οποίες προχώρησε η εταιρεία υλοποιώντας το τελευταίο τελεσίγραφο που έστειλε στις αρχές του μήνα στους εργαζόμενους, να επιστρέψουν στις δουλειές τους μέχρι τις 15/2.

Οι εργαζόμενοι – πάνω από 200, το σύνολό τους- βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και δυο μήνες, ζητώντας από την εταιρεία να εγγυηθεί την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων στον Πρίνο. Παρά την πρόσκληση του σωματείου σε διάλογο, μεταξύ εργαζόμενων και εταιρείας έχει κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας, ιδιαίτερα μετά την αστυνομική εισβολή στις εγκαταστάσεις στις 21 Δεκεμβρίου για τη βίαιη αποπομπή των εργαζόμενων από τον χώρο.

Στο πλευρό των εργαζομένων έχουν ταχθεί όλοι οι φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του δήμου Καβάλας. Ωστόσο, η εταιρεία, ενώ εκκρεμούν εκατέρωθεν αγωγές και μηνύσεις, έχει προχωρήσει σε δημοσίευση αγγελίας για προσλήψεις, στην οποία δεν είναι σαφές πόσοι έχουν ανταποκριθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα