ΑΘΗΝΑ
08:24
|
26.04.2024
«Έθεσα ζητήματα … ‘Απάντησαν’ με τη διαγραφή μου». Η πρώτη αντίδραση του κ. Κύρτσου. Πρόσθεσε: «Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ του ‘70».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.

H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας. Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

Το τελευταίο διάστημα οι επικριτικές αναρτήσεις του Ευρωβουλευτή ήταν πολλές. Η τελευταία, που ίσως να ξεχείλισε το «ποτήρι» για τη Ν.Δ. χαρακτήριζε το Μαξίμου «θεατή των εξελίξεων» στο θέμα κράτους δικαίου, στη δίωξη δημοσιογράφων και πρώην δικαστικών λειτουργών.  

Και για το ιστορικό της υπόθεσης ο Γιώργος Κύρτσος σχολίασε:

Η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Κύρτσου: Έθεσα ζητήματα… απάντησαν με διαγραφή

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. ‘Απάντησαν’ με διαγραφή μου».

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Κύρτσου από τη Νέα Δημοκρατία. Ο δημοσιογράφος και πρώην εκδότης εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 2014. Επανεξελέγη το 2019. Είναι μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο.

Άλλα… ενοχλητικά τιτιβίσματα  

Ποιες άλλες αναρτήσεις μπορεί να ενόχλησαν τόσο την κυβερνώσα παράταξη ώστε να προχωρήσει στη διαγραφή; Παραθέτουμε κάποιες με τις ημερομηνίες τους.

18/2

17/2

16/2

16/2

15/2

14/2

13/2

11/2

Και μια συνέντευξη από τις 22/1

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ο Γιώργος Κύρτσος είπε απλά αυτό που όλη η Ευρώπη συζητά για το καθεστώς Μητσοτάκη, ο οποίος νομίζει πως με τη διαγραφή του θα συνεχιστεί η ομερτά» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αναφορικά με τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου.

«Κατανοούμε την πικρία του κυρίου Κύρτσου για τη διαγραφή του από τη ΝΔ. Πάντως η διαγραφή του από το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, δικαιώθηκε από τη μετέπειτα πορεία του. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας ανάρτηση κ. Κύρτσου μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα