ΑΘΗΝΑ
21:06
|
03.05.2024
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις μεγάλου στρατηγικού εύρους αύριο, 19 Φεβρουαρίου, υπό τη διεύθυνση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλου στρατηγικού εύρους αύριο, 19 Φεβρουαρίου, υπό τη διεύθυνση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας.

«Στις 19 Φεβρουαρίου 2022, μια προγραμματισμένη άσκηση της στρατηγικής αποτρεπτικής δύναμης θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση του Ανώτατου Διοικητή Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία θα εκτοξευθούν βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουζ», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Όπως τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «οι ασκήσεις στρατηγικής αποτροπής έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων για την επιθεώρηση της ετοιμότητας των στρατιωτικών κέντρων διοίκησης, των ομάδων μάχης εκτόξευσης, των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων και των στρατηγικών πυραύλων για την εκτέλεση των αποστολών που τους έχουν ανατεθεί και η αξιοπιστία των στρατηγικών πυρηνικών και συμβατικών όπλων».

Οι προγραμματισμένες ρωσικές ασκήσεις θα συγκεντρώσουν τις δυνάμεις και τις δυνατότητες της Αεροδιαστημικής Δύναμης, της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, της Στρατηγικής Πυραυλικής Δύναμης και του Στόλου της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι ασκήσεις στρατηγικής διοίκησης και επιτελείου της Ρωσίας, που περιλαμβάνουν και τις τρεις συνιστώσες των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων διεξάγονται ετησίως, συνήθως στο τέλος του τακτικού έτους εκπαίδευσης μάχης των στρατευμάτων.

Όπως υποδηλώνει η πρακτική αυτών των ασκήσεων, κατά τη διάρκεια αυτών των ελιγμών, ένα στρατηγικό υποβρύχιο μεταφοράς πυραύλων του Βόρειου Στόλου εκτοξεύει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) προς το πεδίο δοκιμών Kura στην Καμτσάτκα στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του Στόλου του Ειρηνικού εκτοξεύει ICBM εναντίον στόχου στο πεδίο βολής Chizha στη βόρεια Ρωσία. Επίσης, η Ρωσική Στρατηγική Δύναμη Πυραύλων εκτοξεύει ένα ICBM και ένα αεροσκάφος μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων κρουζ της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης.

ΠΗΓΗ: Tass.com, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα