ΑΘΗΝΑ
13:06
|
20.04.2024
Οι απειλές των τζιχαντιστών στην περιοχή θα ενταθούν λέει ο πρόεδρος της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γειτονικός Νίγηρας, θα «φιλοξενήσει» τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές στην περιοχή του Σαχέλ, μετά την αποχώρησή τους από το Μαλί, δήλωσε χθες ο Γάλλοςπρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και συμπλήρωσε ότι ένα τμήμα των δυνάμεων θα προωθηθεί προκειμένου να συνδράμει χώρες του Κόλπου της Γουινέας στον αγώνα τους ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία.

Την πληροφορία, ότι οι γαλλικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στον έδαφος της χώρας του επιβεβαίωσε, μέσω twitter, και ο πρόεδρος του Νίγηρα.

Στα πρώτα του σχόλια αφότου η Γαλλία δήλωσε την Πέμπτη ότι θα εγκαταλείψει το Μαλί, μαζί με τους στρατιωτικούς της συμμάχους, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μπαζούμ είπε ότι οι δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στον Νίγηρα θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απειλές από ομάδες τζιχαντιστών μαχητών στην περιοχή.

«Στόχος μας είναι τα σύνορά μας με το Μαλί να είναι ασφαλή», είπε ο Μπαζούμ, προσθέτοντας ότι αναμένει οι απειλές από τις τζιχαντιστικές ομάδες να αυξηθούν στην περιοχή, μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων.

Με πληροφορίες από France24, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα