ΑΘΗΝΑ
19:32
|
29.03.2023
Καταθέσεις για το τραγικό συμβάν πρόκειται να δώσουν αυτόπτοι μάρτυρες, που είδαν να εκδηλώνεται η φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος και τα δύο μέλη του πληρώματος του «Euroferry Olympia» που κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις το Σάββατο (19/2) στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές για «την τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα». Οι καταθέσεις τους εστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, ο οποίος έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Ο πλοίαρχος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Euroferry Olympia» μεταφέρθηκαν σε ένα από τα ξενοδοχεία φιλοξενίας για τους διασωθέντες του πλοίου, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει εντολή για τη σύλληψη τους.

Euroferry Olympia: Καταγγελίες οδηγών φορτηγών από το 2017

Ο εισαγγελέας αναμένεται να  διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που θα γίνει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπό την επίβλεψη δύο αντιεισαγγελέων, της κας Κοσκινάρη και του κ. Ηλιόπουλου, και την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Λαμπρίδη, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου, του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας διενεργηθεί αυτοψία προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια, που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο πλοίο «Euroferry Olympia», θα παρθούν ένορκες καταθέσεις από τους διασωθέντες αλλά και ψαράδες της περιοχής που είδαν την εκδήλωση της φωτιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Κούβα ψήφισε ανεξαρτησία

Ιταλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση του εργαστηριακού κρέατος

Ξενοδοχείο θα γίνει και ο κινηματογράφος Ιντεάλ

Η βρετανική Λευκή Βίβλος για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα