ΑΘΗΝΑ
01:24
|
07.05.2024
Για φιμωμένο σκύλο μιλούν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι επιτέθηκαν στον άοπλο 19χρονο Παλαιστίνιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ έχουν επισύρει την καταδίκη τους, μετά την εμφάνιση βίντεο με στρατιώτες να στήνουν έναν στρατιωτικό σκύλο εναντίον ενός Παλαιστίνιου, που φαινόταν να έχει παραδοθεί κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής σύλληψης την περασμένη εβδομάδα. 

Το βίντεο δείχνει τον σκύλο να τρέχει προς το μέρος και να πηδά στον άνδρα, ο οποίος κρατά τα χέρια του ψηλά πίσω από το κεφάλι του.

Σύμφωνα με τη Haaretz, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν, ότι το περιστατικό συνέβη στην πόλη Al-Bireh της Δυτικής Όχθης κοντά στη Ραμάλα την περασμένη Δευτέρα. Η εφημερίδα σημείωσε, ότι η επιτροπή κρατουμένων της Παλαιστινιακής Αρχής είχε ταυτοποιήσει τον κρατούμενο ως τον Μαλίκ Μάλα, έναν 19χρονο που εργάζεται σε ένα από τα εργοστάσια στη βιομηχανική περιοχή της πόλης.

Στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη, φαίνονται στρατιώτες να υποτάσσουν και να συλλαμβάνουν τον Μάλα μετά την επίθεση του σκύλου. Ο Ισραηλινός Στρατός είπε στη Haaretz, ότι ο σκύλος είχε φιμωθεί και αφέθηκε ελεύθερος μόνο για να τον τρομάξει. Οι στρατιώτες φέρεται να είχαν περικυκλώσει το συγκρότημα και προειδοποίησαν τον Μάλα να βγει και να παραδοθεί πριν από την επίθεση.

Μετά από προκαταρκτική έρευνα, ο στρατός κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι ενέργειες των στρατιωτών ήταν σύμφωνες με τους κατάλληλους κανόνες συμπεριφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρατεύματα φοβούνταν ότι ο Μάλα θα επιχειρούσε να δραπετεύσει.

Ένας ανώνυμος εκπρόσωπος του IDF είπε στην εφημερίδα, ότι ο Μάλα δεν τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη και ισχυρίστηκε, ότι ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Ωστόσο, η επιτροπή παλαιστίνιων κρατουμένων ανέφερε σε δήλωση, ότι ο Μάλα εργαζόταν ως φρουρός στις εγκαταστάσεις, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τα πανεπιστημιακά του δίδακτρα.

Περιγράφοντας την «αγχωτική και σκληρή» επίθεση ως «βάρβαρη πράξη», η επιτροπή είπε, ότι είναι «περισσότερη απόδειξη που αποσαφηνίζει τις συνεχιζόμενες μεθόδους της κατοχής με στόχο να σπάσει τη βούληση του λαού μας, να οικοδομήσει ένα επιτυχημένο και σταθερό μέλλον». Επίσης, η επιτροπή επέκρινε την «απουσία» των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να «[υπερασπιστούν] τα ελάχιστα δικαιώματα» των Παλαιστινίων.

Μετά τη σύλληψη, ο Μάλα μεταφέρθηκε σε κρυφό προορισμό, σημειώνοντας ότι η οικογένειά του δεν είχε λάβει καμία πληροφορία για αυτόν από την ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα