ΑΘΗΝΑ
19:41
|
30.04.2024
Ένας Γάλλος πράκτορας μοντέλων και πρώην συνεργάτης του Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή στο Παρίσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Γάλλος πράκτορας μοντέλων και πρώην συνεργάτης του αποθανόντος Αμερικανού χρηματοοικονομικού σύμβουλου και σεξουαλικού δράστη Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή στο Παρίσι.

Ο Ζαν-Λουκ Μπρουνέλ βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στη φυλακή La Santé το πρωί του Σαββάτου, μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Βρισκόταν υπό κράτηση από τότε που τέθηκε υπό επίσημη έρευνα το 2020, κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό ανηλίκων ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών στη Γαλλία.

Ο κ. Μπρουνέλ είχε αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

Ο κ. Μπρουνέλ συνίδρυσε το γαλλικό πρακτορείο μοντέλων Karin Models το 1977 και το MC2 Model Management στις ΗΠΑ με χρηματοδότηση από τον Έπσταϊν.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε απαγχονισμένος σε φυλακή της Νέας Υόρκης το 2019, καθώς περίμενε τη δίκη του για τους ισχυρισμούς ότι διηύθυνε δίκτυο χρησιμοποιώντας ανήλικα κορίτσια για σεξ.

Ήταν ήδη καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης, αφού είχε δηλώσει ένοχος για κατηγορίες πορνείας που αφορούσαν μια ανήλικη στη Φλόριντα το 2008.

Ο κ. Μπρουνέλ συνελήφθη στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2019 καθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση για τη Σενεγάλη.

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα έρευνας Γάλλων εισαγγελέων σχετικά με καταγγελίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης κατά του Έπσταϊν, εστιάζοντας σε πιθανά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά Γάλλων θυμάτων και υπόπτων που είναι Γάλλοι πολίτες.

Τα αμερικανικά δικαστικά έγγραφα ισχυρίζονται επίσης ότι ο κ. Μπρουνέλ προμήθευε με κορίτσια τον Έπσταϊν, τα οποία πετούσε από τη Γαλλία στις ΗΠΑ και τους υποσχόταν συμβόλαια μοντέλου.

Η Βιρτζίνια Τζιουφρέ, μία από τις κύριες καταγγέλλουσες στη δίωξη του Έπσταϊν, ισχυρίστηκε ότι είχε εξαναγκαστεί σε σεξουαλική επαφή με τον κ. Μπρουνέλ.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Σαλαμίνα: Αστυνομικός γρονθοκόπησε άγρια ηλικιωμένο ζευγάρι και εξαφανίστηκε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα