ΑΘΗΝΑ
00:38
|
12.05.2024
146 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδια. Και ο αριθμός ανεβαίνει κάθε ώρα που περνάει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κακοκαιρία δυσκόλεψε την αναζήτηση επιζώντων στην πόλη Πετρόπολις της Βραζιλίας, τέσσερις ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λάσπης.

Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης της Βραζιλίας αναγκάστηκαν να αναστείλουν πολλές φορές τις εργασίες τους το Σάββατο λόγω των καταρρακτωδών βροχών, ενώ πολλοί λένε, ότι δυστυχώς υπάρχει μικρή ελπίδα να βρεθεί κάποιος ζωντανός.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν, ότι 146 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 27 παιδιά και έφηβοι, ενώ 191 εξακολουθούν να αγνοούνται. Περισσότερα από 900 άτομα στεγάζονται σε σχολεία και καταφύγια.

Το Σάββατο, οι εργάτες και ομάδες εθελοντών έσκαψαν με φτυάρια μέσα στα ερείπια και τη λάσπη μέσα σε πυκνή ομίχλη στην περιοχή της Πετρόπολις της Βραζιλίας. Η έρευνα διεξάγεται με εργαλεία χειρός και αλυσοπρίονα, ενώ οι ομάδες βοηθούνται από 41 σκυλιά ανιχνευτές.

«Είναι αδύνατο να φέρεις βαριά μηχανήματα εδώ», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο Ρομπέρτο ​​Αμαράλ, συντονιστής της ειδικής ομάδας διάσωσης της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας «Έτσι πρέπει βασικά να δουλεύουμε σαν μυρμήγκια, πηγαίνοντας σιγά σιγά».

Οι πυροσβέστες φαίνονται κατά τη διάρκεια μιας αποστολής διάσωσης μετά από μια τεράστια κατολίσθηση στη γειτονιά Caxambu στην Πετρόπολη
Σε ασταθείς περιοχές η έρευνα γίνεται με εργαλεία χειρός και αλυσοπρίονα
Ελικόπτερο της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης πετά πάνω από μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε από σφοδρές ξαφνικές πλημμύρες στην Πετρόπολη
Έως και 80 σπίτια στην πλαγιά ενός λόφου επλήγησαν από κατολισθήσεις σε μια από τις πιο πληγείσες γειτονιές

Σε μια από τις περισσότερο πληγείσες γειτονιές της Πετρόπολις της Βραζιλίας, έως και 80 σπίτια στην πλαγιά ενός λόφου επλήγησαν από κατολισθήσεις. Έως και 400 άτομα θα συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια καθαρισμού άλλων περιοχών την Κυριακή.

Η βροχόπτωση της Τρίτης ξεπέρασε τον μέσο όρο για ολόκληρο τον Φεβρουάριο, προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες στην πόλη.

Ο πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος πέταξε πάνω από τη ζώνη της καταστροφής την Παρασκευή, είπε ότι η πόλη υποφέρει από «τεράστιες καταστροφές, σαν σκηνές πολέμου».

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα