ΑΘΗΝΑ
08:19
|
24.04.2024
Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Λευκορώσο οδηγό νταλίκας. Το φλεγόμενο πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνθρωπος εντοπίστηκε στην αριστερή πλευρά της πρύμνης του πλοίου «Euroferry Olympia» και αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ζωντανός και έχουν επικοινωνήσει μαζί του διασώστες.

Την είδηση επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα«» ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. «Βρέθηκε ζωντανός ένας εκ των επιβατών, πιθανότατα λιθουανικής καταγωγής και περιμένουμε να γίνει ταυτοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης. Ο επιβάτης αναμένεται να δώσει πληροφορίες και για τους υπόλοιπους αγνοούμενους. Ωστόσο, λίγο αργότερο έγινε γνωστό πως πρόκειται για Λευκορώσο οδηγό νταλίκας, ηλικίας 21 ετών.

Προχθές μέλη της ΕΜΑΚ κατάφεραν να διασώσουν από το φλεγόμενο πλοίο άλλα δύο άτομα, έναν Βούλγαρο και έναν άνδρα αφγανικής καταγωγής.

Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας. Εστίες καπνού εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του πλοίου, ενώ και σήμερα συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από ρυμουλκά και πυροσβεστικά πλοιάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Μέχρι την τελευταία διάσωση σήμερα αγνοούνταν 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία τρεις Έλληνες. Πλέον οι αγνοούμενοι είναι 11. Εντός της ημέρας, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα