ΑΘΗΝΑ
01:16
|
06.05.2024
Ο επικεφαλής της Νέας Γενιάς του Καρτέλ Χαλίσκο καταζητείται στη χώρα του και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό τον έλεγχο του στρατού του Μεξικού τελεί το σπίτι του ισχυρότερου ναρκοβαρώνου της πολιτείας Μιτσοακάν, στα δυτικά της χώρας. Ο Νεμέσιο Οσεγκέρα Σερβάντες, γνωστός ως ο «Ελ Μέντσο», καταζητείται στο Μεξικό και στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Είναι ο επικεφαλής της Νέας Γενιάς του Καρτέλ Χαλίσκο (CJNG) και θεωρείται ο διάδοχος του εμπόρου ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν, γνωστός ως «Ελ Τσάπο», ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ.

Οχήματα του στρατού και ομάδες εντοπισμού και εξουδετέρωσης ναρκών περιπολούν την περιοχή γύρω από το σπίτι του εμπόρου ναρκωτικών. Προ ημερών ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν από εκρήξεις ναρκών που είχαν τοποθετήσει αντίπαλες συμμορίες των καρτέλ κοντά στο σπίτι του «Ελ Μέντσο».  

Η συμμορία του «Ελ Μέντσο» θεωρείται από τις ισχυρότερες στο Μεξικό και φέρεται υπεύθυνη για μια σειρά επιθέσεων εναντίων των μεξικανικών δυνάμεων ασφαλείας. Κατηγορείται επίσης για την ενέδρα σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας το 2015 στο Χαλίσκο, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή 15 στρατιωτικών αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας του επικεφαλής της αστυνομίας της Πόλης του Μεξικού το 2020.

Το καρτέλ του «Ελ Μέντσο» έχει πια διευρύνει τις εγκληματικές του δραστηριότητες από την πολιτεία του Χαλίσκο σε όλο το Μεξικό. Ο μεγαλύτερος αντίπαλός του εδώ και χρόνια είναι το καρτέλ των Λος Βιάγκρας.

Στο μεταξύ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι ο βαρώνος των ναρκωτικών «Ελ Μέντσο» είναι νεκρός. Και η αιτία του θανάτου φέρεται να είναι η καρδιακή ανακοπή.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα