ΑΘΗΝΑ
13:56
|
16.04.2024
Βαθαίνει η εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ με την προαναγγελία για ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς απόλυση οδεύουν οι γιατροί του ΕΣΥ, που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Η εισήγησή μου είναι να μην παραμείνουν στο ΕΣΥ όσοι γιατροί δεν εμβολιαστούν μέχρι 31 Μαρτίου», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον AΝΤ1, ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να γυρίσουν αν δεν εμβολιαστούν. «Δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής τους την 1η Απριλίου. Δύο είναι τα σενάρια: ή θα αποτελεί τυπικό προσόν ο εμβολιασμός και επομένως δεν θα μπορεί να παραμείνει στο ΕΣΥ ή θα επεκταθεί η αναστολή σύμβασης για όσο κρατήσει η πανδημία» τονίζοντας πως αυτό σημαίνει τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου, όπως δείχνουν και οι παραγγελίες που γίνονται για εμβόλια.

«Η εισήγηση η δική μου, ασχέτως με την πανδημία, είναι ο εμβολιασμός να αποτελεί τυπικό προσόν και επομένως όποιος δεν εμβολιαστεί δεν θα παραμείνει στο ΕΣΥ», επεσήμανε ο Υπ. Υγείας, προσθέτοντας πως «είναι μια επιλογή που είναι τέτοια που κινδυνεύουν και οι ίδιοι και η κοινωνία και ως εκ τούτου οι ανεμβολίαστοι δεν μπορεί να μπουν στην κανονικότητα όπως μπαίνουν οι εμβολιασμένοι».

Και ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, επισήμανε πως εξετάζονται δύο θέματα από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε δύο θέματα. Το πρώτο είναι το άνοιγμα της δυνατότητας των ιδιωτών γιατρών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία με part time εργασία. Το δεύτερο αφορά να υπάρχουν απογευματινά χειρουργεία με τους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα