ΑΘΗΝΑ
03:06
|
25.04.2024
Ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τραμπ θα επισκεφθεί την Ταϊβάν από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος είχε εξοργίσει την Κίνα όταν ήταν στην εξουσία με την κριτική του και τις επιθέσεις του στο κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα, θα επισκεφθεί την Ταϊβάν την επόμενη εβδομάδα και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ταϊβάν σήμερα Δευτέρα.

Ο Πομπέο υπηρέτησε υπό τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από το 2018 έως το τέλος της κυβέρνησής του τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι ο Πομπέο και η σύζυγός του θα επισκεφθούν το νησί που διεκδικεί η Κίνα από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου και θα συναντήσουν επίσης τον υπουργό Εξωτερικών Τζόζεφ Γου.

«Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πομπέο είναι παλιός και σταθερός φίλος της Ταϊβάν και συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση των σχέσεων Ταϊβάν-ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η επίσκεψη Πομπέο φανερώνει τη δικομματική «σταθερή» υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ταϊβάν και τη στενή σχέση και φιλία ανάμεσα στη χώρα μας και στις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση Τραμπ είχε υποστηρίξει σταθερά την Ταϊβάν, παρά την έλλειψη επίσημων διπλωματικών δεσμών, μέσω πωλήσεων όπλων υψηλού προφίλ και επισκέψεων ανώτατων αξιωματούχων των ΗΠΑ στην Ταϊπέι.

Η Κίνα έχει εντείνει τη στρατιωτική και διπλωματική της πίεση κατά της Ταϊβάν τα τελευταία δύο χρόνια, επιδιώκοντας να αναγκάσει το νησί να αποδεχθεί την κυριαρχία της.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν λέει ότι θέλει ειρήνη, αλλά θα αμυνθεί σε περίπτωση επίθεσης.

ΠΗΓΗ: Usnews.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα