ΑΘΗΝΑ
13:29
|
17.05.2024
Επτά παιδιά σκοτώθηκαν στον Νίγηρα σε αεροπορική επιδρομή του νιγηριανού στρατού με στόχο «ληστές».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά παιδιά σκοτώθηκαν στον Νίγηρα σε αεροπορική επιδρομή του νιγηριανού στρατού με στόχο «ληστές», δήλωσαν τοπικός κυβερνήτης και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στη μάλλον τυχαία επίθεση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της περιοχής Μαράντι του Νίγηρα. Ο κυβερνήτης Χαϊμπού Αμπουμπακάρ είπε ότι τέσσερις σκοτώθηκαν ακαριαία και τρεις πέθαναν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους το νοσοκομείο. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι η επίθεση έγινε στο χωριό Ναχάντε.

Νιγηριανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Ο Αμπουμπακάρ είπε ότι οι γονείς των θυμάτων παρευρίσκονταν σε μια τελετή και «τα παιδιά μάλλον έπαιζαν» όταν χτυπήθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές.

Πρόσθεσε δε ότι θεωρεί πως τα αεροσκάφη στόχευαν «ένοπλους ληστές» σε περιοχές γύρω από τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά έχασαν τον στόχο τους και χτύπησαν το Ναχάντε, ένα χωριό στην περιοχή Μανταρούνφα.

Ο Νίγηρας και η Νιγηρία διεξάγουν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον ένοπλων συμμοριών που ευθύνονται για ένα μεγάλο κύμα απαγωγών και δολοφονιών στην περιοχή.

Από το 2018 ο Νίγηρας έχει ενισχύσει τις στρατιωτικές περιπολίες κατά μήκος των συνόρων του με τη Νιγηρία για να αποτρέψει τις εισβολές των συμμοριών. Οι θάνατοι των παιδιών έρχονται μόλις τρεις μήνες αφότου 26 παιδιά ηλικίας πέντε και έξι ετών έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε σχολείο στην πόλη Μαράντι.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα