ΑΘΗΝΑ
10:59
|
01.05.2024
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό αν θα δοθεί το επίδομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μεγάλο «αν» υπάρχει για το έκτακτο επίδομα που φερόταν έτοιμη να χορηγήσει η κυβέρνηση το Πάσχα σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας στον OPEN, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, τελικά το επίδομα να μην χορηγηθείς, καθώς όπως είπε το ζήτημα είναι «αν θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος. Πρώτα θα μετρήσουμε και μετά. Πάντα υπάρχει ένα αν το οποίο εξαρτάται πολύ και από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Αν πάνε τα πράγματα άσχημα περιορίζεται ο δημοσιονομικός χώρος και το ΑΕΠ. Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε».

Σε άλλο σημείο ο κ. Σκυλακάκης τόνισε: «Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα – με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το αν το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα».

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό αν θα δοθεί το επίδομα, τόνισε ακόμα ο κ. Σκυλακάκης, γιατί επηρεάζουν τις τιμές κυρίως του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και αυτό «κοστίζει» στην ελληνική οικονομία, την ίδια στιγμή που απαιτεί και την ενίσχυση των καταναλωτών που αντιμετωπίζουν τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα