ΑΘΗΝΑ
04:59
|
27.04.2024
Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ περιγράφουν τους αδελφούς Οσμάνι ως το δίδυμο που μεταφέρει την κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική σε όλη την Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλβανός από το Κοσσυφοπέδιο, ο Baskim Osmani, ο οποίος είναι γνωστός ως ένας από τους αρχηγούς εγκληματικής ομάδας που πουλάει ναρκωτικά και ξεπλένει βρώμικο χρήμα, συνελήφθη σε επιχείρηση της Europol στην Κροατία. 

Τα αδέλφια Ćazim (με το παρατσούκλι Felix), Burim, Bekim και Baškim Osmani ήταν υπό έρευνα από την Europol στην επιχείρηση Black Eagle. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, είναι γνωστό ότι ζουν χρόνια στη Γερμανία, από όπου έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα χρήματα που κέρδιζαν από τις εγκληματικές πράξεις  φέρεται να έχουν επενδύσει σε ακίνητα και καζίνο εδώ και πολύ καιρό, και στα αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζονταν ως ισχυροί επιχειρηματίες που χρηματοδότησαν τον UCK και τις δραστηριότητες του πρώην προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα, αναφέρει η Ekonomija online. 

Τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν τους αδελφούς Οσμάνι ως μια σημαντική ομάδα, που μεταφέρει κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική και συνεχίζει να τη διανέμει σε όλη την Ευρώπη. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 600 αστυνομικοί από επτά ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του Μπασκίμ Οσμάνι. Ο πενήνταχρονος Μπασκίμ Οσμάνι φέρεται να είναι αφεντικό της μαφίας που μαζί με ένα από τα αδέρφια του είχαν ήδη καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση το 2008 για οικονομικό έγκλημα. Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Osmani έμενε συχνά στη Μαγιόρκα, όπου συνελήφθησαν η γυναίκα και ο πατέρας του. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, σε λίγες μέρες θα εκδοθεί στην Ισπανία. 

Η σύλληψή του ήταν μια από τις βασικές προτεραιότητες των πρακτόρων της Europol. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, το δίκτυο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη από τη Νότια Αμερική μέσω διαφόρων ευρωπαϊκών λιμανιών. Ανακαλύφθηκαν καταθέσεις με περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και ακίνητα στη Μαγιόρκα, 86 ελαιογραφίες αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ, επτά πολυτελή αυτοκίνητα, 16 πολυτελή ρολόγια, 203.000 ευρώ σε μετρητά και 40.000 σε κρυπτονομίσματα. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα από τα κύρια πρόσωπα της οργάνωσης, με επικεφαλής τους αδερφούς Osmani, είναι ο Arthur Shehu από την Αυλώνα, ο οποίος έχει ακίνητα στις αλβανικές ακτές. Αυτή η κοινή ευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση είναι το αποτέλεσμα μιας περίπλοκης διεθνούς έρευνας στην οποία συμμετέχουν το Τμήμα Ερευνών κατά της Μαφίας (DEA) και αστυνομικές δυνάμεις από το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Κροατία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τη Διεθνή Υπηρεσία Αστυνομίας για την Συνεργασία. 

Πηγή: Kurir.rs/Kosovo-online 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα